Sannadals HK mot HF HUFF (Huddinges andralag) avslutades med seger för hemmalaget med 20-18.

Sannadals andralag har under säsongen både blandat och gett och inför dagens möte mot HUFF hade laget åkt på en rejäl förlust borta mot Harrington Team (Mattheuspojkarnas andralag) med 44-22. På planen startar Sannadal från vänster med Marcus, David, Kristoffer, Simon, Eddy, Chi Chi samt Jonas i mål. I första anfallet skjuter Eddy ett stillastående skott och gör därmed 1-0 för hemmalaget. HUFF replikerar direkt med ett hårt skott i nättaket från 12 meter från för dagens HUFFs bästa spelare Nr 4. I ca 15 minuter spelar Sannadal krampaktigt och HUFFs vänsterskytt (Nr 4) får skjuta relativt ostört. Sannadal väljer då att byta in Mauri som direkt skapar oreda i HUFFs försvar samtidigt som HUFFs nr 4 åker på 2 utvisningar. Därmed kunde Sannadal dra ifrån i halvtid med 15-10.

 

I andra halvlek börjar HUFF närma sig efter att hemmalaget inte gjort ett mål på närmare 12 minuter. Kristoffer bryter då isen genom att göra 2 snabba mål och Sannadal rycker ifrån till en tre målsledning, 17-14. Båda lagen fortsätter att spela krampaktigt och vid ställningen 19-17 med ca 6 minuter kvar räddar Jonas, Sannadals målvakt sin tredje straff för dagen! Under dem 4 sista minutrarna spelar båda lagen bra försvarspel, samtidigt som Sannadal bränner några frilägen så att matchen förblir jämn. Med ca 2 ½ minut kvar är ställningen 19-18 då HUFF spelar ett högt försvarspel skapas det ett läge från högersex där Peter skruvar in 20-18. Sedan i de följande anfallen från HUFF skapas det ingenting och matchen var därmed avgjord. Seger med 20-18 utan något vidare skönspel.

 

Bör tilläggas att Jonas i Sannadals mål räddade 3/3 straffar och hade med stor säkerhet en räddningsprocent över 50 %. Nu möter andralaget i sista matchen för säsongen Hofets IK (Djurgårdshofs IKs andralag).