Lördag morgon klockan 08:15 börjar Sannadals damer sin Eken cup 2009.

Vi startar med att möta Eastcon AG från Litauen. Vi börjar bra bakåt, vi har koll på deras linje och deras vänster nia som är en bra skytt. Hon får skjuta från dåligt läge och det blir lätta bollar för vår målvakt. Framåt har vi kommit överrens om att vi inte ska ligga på fas 1 kontringar utan
hellre välja 2:a fasen för att fylla på och komma på avslut därefter (fas 3). Tanken finns och vi försöker så gott det går. Dock har vi lite problem med att leverera och ta emot passningar. Så tyvärr får vi många bortkastade passningar i onödan. Eastcon vinner den här matchen med 16-11. Det känns inte som de borde vunnit men slarvar man med avslut, passningar och mottagning av passningar kan man inte vinna. Det var morgonens läxa.

Våran andra match är mot Handen. Våra målsättningar inför denna match var att vi skulle föra matchen och åter igen inte ligga på 1:a fas kontringar. Det visar sig att
vi gör det som vi pratat om! Vi spelar offensivt försvar och Handen har problem med att lösa uppgiften.

Vi bryter passningar och får chansen att komma på många fas 1 kontringar, men tjejerna har lärt sin läxa och använder sig utav varandra och kommer istället på fas 2 kontringar med bra passnings kvalitet. Stor skillnad!

Vi vinner den här matchen med 13 – 7.

Vår sista gruppspels match är mot Skogås. Vi har våra aningar om hur Skogås är eftersom vi haft dem i vår serie det här året. Men utomhus i hällregn är vi alla lika. Vi startar matchen med att vi får en kontring mot oss som resulterar i ett mål. Sen infinner det sig ett jävlar anamma i alla tjejer på planen och de bestämmer sig för
inga fler kontringar i baken och ett samspelt anfallsspel infinner sig.

Den här matchen vinner vi med 11 – 5.

Således blev vi 2:a i vår grupp och en 1/8 final ska spelas.

I finalspelet får vi möta Åkersberga. I en sluttning på en lerig plan i hällregn startar vi matchen. Vi hänger med rätt bra i stora helheten men Åkersberga är ett nummer för stort för oss. I anfallsspelet kommer vi inte fram till bra
avslutningslägen. Tappar bort vår kyla, vill lite för mycket eller för lite?

I försvarsspelet blir vi stilla stående på hela foten och hinner inte förflytta oss i sidled. Vilket resulterar i att Åkersberga alldeles för lätt kliver igenom oss och
avslutar oftast ifrån 6 m med fart. Åkersberga vinner med 12 – 6.

Här slutar Sannadals damer 2009 års Eken cup som de genomfört hedervärt i ett envist hällregn och på årtiondets lerigaste spelplaner.

Tack alla ni som var med och genomförde cupen och alla ni som hejade på oss.