Idrottslyftet är satsningen från RF för att få fler barn att idrotta genom att testa på idrotter i skolan. Sannadal har sedan våren 2010 aktivt varit med och låtit många barn och unga testa på handboll.

Den här våren har Sannadal satsat extra mycket på idrottslyftet för att få en bra närvaro i skolorna och nå många. Även i höstas körde klubben hårt.

Det har resulterat i att inom loppet av 4 månader har ca 110 barn i åldersgruppen 6 – 11 år har fått testa på handboll. Vi har varit i Långbrodals Skola, Sjöängsskolan, Solbergaskolan och Herrängens Skola. Det tycker vi är väldigt roligt och vi hoppas att fler ska bli intresserade av sporten och klubben och komma ner till handbollsskolorna.

Det är delvis tack vare en extra satsning från Stockholms Handbollsförbund samt stöd från projektet “Handbollskaravanen” (från Svenska Handbollsförbundet) som vi har kunnat få flera ledare inom klubben att ta sig ut till skolorna och träna handboll med barnen.