”Vi började vår säsong med några väldigt svettiga träningar i en varm hall i Bandhagen”. Så inleder damlagets skyttedrottning säsongen 2013/2014 damlagets säsongskrönika. God läsning!

Vi började vår säsong med några väldigt svettiga träningar i en varm hall i Bandhagen. Vi hade lyckats få ned några nya spelare också vilket var välbehövligt till vår smala trupp. Själv kom jag tillbaka från förra säsongens knäskada och Lotta från sin axelskada. Vi välkomnade även Mickis, Marre och Nina från Bolton samt en gammal sannadalare som lagt skorna på hyllan ett tag, Linda. I slutet av säsongen kunde även Evelina vara med igen efter sin axelskada.

Säsongen fortsatte sedan med tre matcher i DM vilket resulterade i en bra spelad match och vinst mot Hammarby, en dålig spelad match och förlust mot GT söder samt en bra spelad match men förlust mot Lidingö.

Sedan drog seriespelet igång med en klar vinst med tio mål i första matchen mot Polisen, dock drog Lotta sönder korsbandet och blev borta även denna säsong. Tyvärr blev nästa match mot Gubbängen nog säsongens sämsta, ett riktigt plattfall där många ordinarie spelare var borta och vi fick ringa in några B-lags spelare. Efter det rullade matcherna på och vi lyckades även vinna mot Spårhunden (som inte förlorat en match) vilket inte uppskattades från deras sida och som vi fick sota för i returen då de drog ner alla gamla elitseriespelare de hade vilket gjorde att vi åkte på säsongens största förlust. Känner dock att siffrorna inte riktigt reflekterar vår insats då vi spelade jämt i andra halvlek och där vi brände många bra lägen.

Säsongen gick och vi slutade till sist på en tredje plats med sexton vinster och enbart tappade poäng mot de lagen som kom topp fem. Två oavgjorda mot Hammarby som vi vann mot i DM men som vi fick svårt emot pga. deras offensiva försvarsspel. Jag ska inte påstå att vi alltid spelade så bra matcher mot de sämre lagen men vi lyckades ändå samla ihop oss, framför allt med ett bra försvarsspel och ett organiserat anfallsspel och på så sätt vunnit de matcherna vilket var ett måste om vi ville vara uppe i toppen och kriga. Det enda laget som slog oss i båda matcherna var Årsta som vid säsongens slut blev segrare av serien. Ändå tycker jag i första matchen att vi bjuder upp till en riktig fajt men som vi inte riktigt orkar hålla hela matchen igenom. Det visar ändå att det finns potential att slå även dem.

Så för att sammanfatta det hela: Med våra förutsättningar, en väldigt liten trupp och dålig träningsnärvaro, anser jag att vi ska vara nöjda med en tredje plats. Trots att vi åkte på lite skador och vissa som blev gravida så lyckades vi ändå komma till start alla matcher utom en med ordinarie spelare på banan och bänken. Dock blir det svårt att slå lag som t ex. Årsta med få avbytare och när vi inte får träna igenom allt tillsammans på träningen.

Vill även passa på att tacka pojkar 98 som vi delat träningstid (och svettiga intervaller på läktaren) med på onsdagar. Tack vare dem har vi fått mer ordentliga träningar där vi fått chansen att spela igenom våra spelsystem.

Nu försöker vi se framåt till nästa säsong och hoppas kunna fortsätta på vårt stundtals riktigt bra försvarsspel och på våra spelsystem framåt som vi gjort många mål tack vare.

Vill även passa på att tacka Olle och Leif som lägger ner mycket tid och energi på oss!

/Nathalie