Svenska herrlandslagets lagkapten Tobias Karlssons initiativ i Handbolls-EM 2016 i Polen inspirerade Sannadals lagkaptener till handling. Vi visar att Sannadal står upp för allas lika värde.

De flesta har nog hört om händelsen. Svenska herrlandslagets lagkapten Tobias Karlsson ville bära en regnbågsfärgad kaptensbindel i handbolls-EM 2016 i Polen, men blev förbjuden av EHF och värdlandet.

I det djupt katolska EM-landet Polen är registrerat partnerskap mellan homosexuella förbjudet och sedan det nationalkonservativa partiet Lag och rättvisa kom till makten i höstas, har samhällsklimatet hårdnat ytterligare.

Detta inspirerade Sannadals lagkapten för damernas A-lag, Mikaela Petterson, att snabbt beställa två regnbågsfärgade kaptensbindlar. Herrlagets lagkapten, Daniel Léven hoppade snabbt på initiativet.

Sannadal är stolta över våra lagkapteners initiativ och att de konkret visar vad en del av Sannadalskänslan “Framgång genom gemenskap” verkligen handlar om. Att alla människor är lika välkomna och lika mycket värda.