Igår gjorde Elias återigen en träning med Sannadal. Senast va på 80-talet då han tränade herrlaget. Han körde ett spännande och intensivt pass med F04 och F02.

Elias Jonasson kommer från Island och var här på besök i Stockholm och vi passade såklart på att be honom att göra en gästträning hos oss. Idag tränar Elias pojkar födda 2003 i sin moderförening Haukar i Hafnafjordur som ligger en liten bit utanför Reykjavik.

Elias bodde i Sverige under 80-talet och var då spelande tränare för herrlaget under fyra säsonger. Under hans tid utvecklades laget mycket och kämpade i toppen av serien. Elias är en mycket karismatisk ledare och var mycket engagerad och uppskattad av alla spelare. Det gjorde att laget var väl sammansvetsat och många av spelarna träffas än idag och såklart när Elias är på besöknu i veckan blir det en träff.

Perioden kröntes av herrlagets Islandsresa där 18 sannadalare reste till Island och spelade ett antal matcher mot bland annat Haukar och Tor och Tyr på Vestmanöarna. Utöver matcher och träningar så fick alla deltagare på resan fantastiska minnen av geysrar, vattenfall och varma bad.

Elias och Haukar tar gärna emot lag som vill komma på en handbollsresa till Island så vi hoppas snart få nästa sannadalslag på isländsk mark.