Sannadals SK kan idag stolt meddela att klubben är överens med Niklas Palmqvist att återvända till sin moderklubb för att ta över som huvudtränare för herrlaget efter Magnus Birath.

Magnus Birath har tränat Sannadals herrlag sen oktober 2011 och efter sex säsonger meddelade Manke att det nu va dags för någon annan att ta över som tränare. Under Mankes ledning har herrlaget åter tagit sig upp och etablerat sig i division 3 vilket styrelsen är mycket nöjda med. Vi tackar Manke för dessa åren och hoppas vi får fortsätta se honom i hallen, kanske i någon annan form.

Arbetet med att hitta en ny tränare har dock gått mycket bra och klubben kan idag meddela att vi är överens med Niklas Palmqvist som ny tränare för herrlaget. Niklas, som har moderklubb Sannadal, kommer senast från uppdraget som tränare för HK Silwing/Trojas herrlag i division 1 (kvalade till Allsvenskan).

– Det känns kul att få chansen att komma ”hem” till Sannadal igen. Även fast det var länge sedan jag var här sist så är det ändå alltid speciellt att på något sätt få sluta cirkeln. Jag har alltid hållit ett litet öga på Sannadal och hur det gått för dem, både på herrlaget och på ungdomslagen, när jag har kunnat och de senaste 2 säsongerna har jag ju också fått möta dem via spel i BK Sparta, säger Niklas.

Det är oerhört kul att Niklas återvänder till sin moderklubb i denna nya roll och tar över herrlaget. Med Niklas driv och kompetens ser föreningen stora möjligheter att fortsätta bygga och utveckla herrlaget med sikte på division 2.

– Det ska bli intressant att se vad jag kan göra med laget. De verkar helt klart ha ambitionen och viljan att jobba sig uppåt både som lag och som spelare vilket är väldigt viktigt, och det verkar vara en bra mix av unga spelare och några lite äldre som verkar vilja lotsa de yngre på ett bra sätt. Jag har ju pratat mycket med Manke och vet en del om vad han har försökt bygga och förhoppningsvis kan jag fortsätta att bygga på det och samtidigt addera lite av mitt eget tänk till det. Framför allt hoppas jag att det kommer att bli en väldigt rolig säsong, både för mig själv och för spelarna, avslutar Niklas.

Vi önskar Niklas varmt välkommen tillbaka till Sannadal och önskar honom och herrlaget lycka till!