Tänk att det har gått många år sedan Knutte och Nisse och kamraterna boendes på Sannadalsvägen i Gröndal i skyddsrummet i port 24 bestämde sig för att bilda Sannadals SK. Men varför heter området Sannadal egentligen?

I lördags den 2 mars hade vi ett härligt födelsedagskalas i Västertorpshallen. Det firades med tårta, muffins och bullar, saft i mängder såsom det bör vara på kalas.

Det var en stor glädje att vi var så många Sannadalare på plats i hallen. Det var alla åldrar och många tog chansen att spela minihandboll, se hur hårt man kastar boll eller skjuta på ballonger. Medan de fanns de som pratade om gamla minnen på läktaren.

Tänk att det har gått många år sedan Knutte och Nisse och kamraterna boendes på Sannadalsvägen i Gröndal i skyddsrummet i port 24 bestämde sig för att bilda Sannadals SK. Då var det bordtennis, ja det fanns ett pingisbord i skyddsrummet samt långpromenader på programmet. Snart sattes det ihop fotbollslag, fanns både A och B lag. Matcherna spelades där vi idag tränar handboll i Vintervikshallen.
Sedan 1947 blev det handboll och det har varit handboll sedan dess. Det har också under perioder funnits Bowling och Tennis på programmet.

Under hösten 2018 fick föreningen kontakt med Mats Loven. Mats och vår Gurra Lundqvist (som var med när föreningen bildades) träffades och gick igenom vad det vet om Gröndal och Sannadalsområdet. Mats hade intressant information om hur området fick sitt namn.

Namnet Sannadal kommer från den idag försvunna gården Sannadal, byggd omkring 1885 och uppkallad efter Susanna (Sanna) Lovén 1850-1921, född Carlsson. Hon var maka till gårdens förste ägare, Carl Johan Lovén, krigsarkivarie vid generalstaben i Stockholm samt ägare av Sannadals brödfabrik på Lövholmen i Liljeholmen – skriver Mats.

Tack Mats för att hjälpa oss spåra ursprunget till varför området och vår förening bär sitt namn.