Dags att även höra hur damlagets coach Rickard Westerlind ser på försäsongen.

För Damer A är det i skrivande stund endast två veckor kvar till seriepremiären på bortaplan mot Åkersberga. Damernas serie startar en vecka tidigare än de flesta andra då det är många lag i serien. Vi fångar damlagets huvudtränare Rickard Westerlind mellan träningsmatcherna under försäsongen.

Hur känns truppen nu under försäsongen?
– Det som känns härligt är att vi kan bygga på det vi jobbat fram tidigare då truppen är i princip intakt från förra säsongen. Med några comebacker också så ser det riktigt spännande ut i bruttotruppen. Däremot är alla inte redo för spel ännu av olika anledningar så det blir lite tuffare i inledningen av säsongen.

Är det någon skillnad i träningsupplägget den här säsongen?
– Vi kör på ungefär som vanligt, men har ökat mängden löpning nu i början av säsongen. Vi har bjudit ner BK Sol till våra tisdagsträningar varannan vecka för att höja träningsnivån lite och dessa första veckor har det funkat riktigt bra. Vi blir fler så vi kan spela mer. Vi kör även ett pass i veckan med vår fystränare Hanna på gymmet och det är en lite del av laget som kör den regelbundet.

Nyligen var ni också i Enköping med hela föreningen på uppstartsläger. Hur var det?
– Det är alltid kul att åka på Enköpingslägret med hela föreningen. Vi fick med oss många spelare och några bra träningar. En bra start på säsongen även om vi har startat träningarna innan det för att komma i form i tid.

Träningsmatch mot Hammarby U (div 4) i förra veckan, hur gick det?
– Det blev en bra första match. Jag förväntar mig inte att allt i första matchen ska flyta på som smör och det gjorde det inte heller. Ringrostigt här och där. Men så var det för våra motståndare också och jag tyckte det blev en bra match där vi fick jobba med de sakerna vi behöver. Mycket bra också att ta med oss. Nu väntar ny match mot tuffare motstånd på söndag innan vi är redo för seriepremiären.

Tack för pratstunden Rickard. På söndag spelar damlaget alltså träningsmatch hemma i Västertorpshallen mot Solna HF (div 2) kl 12:30. Smyg förbi om du inte kan hålla dig till hemmapremiären av seriespelet den 28 september.