På bortaplan mot Åkersberga HK så inledde tyvärr Sannadals SK Damer A säsongen med en förlust på 23-22.

Det var ett riktigt taggat gäng som stod på planen när domaren blåste igång seriepremiären i Dam 3 Öst. Sannadals Damer A mötte Åkersberga förra säsongens sista match. Kanske var det premiärnerver som spökade för damerna hade lite svårt att hitta flytet i matchens inledning.

Hemmalaget Åkersberga körde dock på med lite mer fart och Sannadal spelade lite tveksamt framåt. Det anfallsspel som flöt på så bra i senaste träningsmatchen inför hade nu lite mer grus i maskineriet. Sannadals Lovisa Lindblad åkte också på en otäck skada vid landning och försvann ur matchen halvvägs in i första halvlek. Åkersberga satt i förarsätet hela första halvleken, men Sannadal lyckades hålla sig kvar i matchen och ställningen var 12-11 i halvtid.

Andra halvlek börjar med att Sannadals lagkapten Sara Demiray kvitterar. Men Åkersbergas Demi Todorovic får lite får mycket utrymme denna match och det gör att hemmalaget kan åter ta ledningen. Sen följer en väldigt jämn period där matchen verkligen står och väger och det är ganska målfattigt. I den 52:a matchminuten dundrar Linnea Ek in 18-19 och Sannadal har ledningen för första gången i matchen.

Men Åkersberga och Demi Todorovic har inte gett upp och kontrar snabbt och hugger effektivt på några tekniska misstag av Sannadal i matchens sista minuter. Sannadal hamnar snabbt i underläge 23-21 och det ser mörkt ut. Även om matchens sista minuter blir spännande när Caroline Fredholm reducerar 23-22 med 25 sekunder kvar och Åkersberga kastar bort sitt sista anfall så lyckas aldrig Sannadal kvittera. Åkersberga vinner seriepremiären och våra Damer A får åka hem utan poäng.

På lördag är det dags igen och denna gång spelar damerna hemma i Västertorpshallen. Välkomna på hemmapremiär kl 14 i Västertorpshallen!