Vi tar en avstämning med herrlagets tränare Oscar Skantz inför seriepremiären.

Det är tre veckor kvar till seriepremiären i Div 1 på bortaplan mot Enköpings HF och herrlaget har precis spelat träningsmatcher på hemmaplan. Vi tog en lite pratstund med coach Oscar om läget i herrlaget:

Hur känns truppen nu under försäsongen?
– Truppen känns väldigt stabil. Vi har haft en bra försäsong med högt engagemang och närvaro. Min känsla är att nykomlingarna i truppen har integrerats bra och samspelets utveckling går framåt.

Herrlaget är en stor trupp. Har ni hittat ett bra träningsupplägg?
– Det tycker jag, vi har A-trupp, U-trupp samt HJ-trupp som jag tycker vi har hittat ett bra upplägg för. HJ har vi integrerat i både seniortrupperna samt ungdomstrupperna för att få till så mycket träning som möjligt, detta ser jag som ett bra upplägg för att främja utvecklingen.

Nyligen var ni i Enköping med hela föreningen på uppstartsläger. Hur gick lägret för herrlaget?
– Lägret ser jag som väldigt lyckat med stort deltagarantal och många delar av vårt spel vi gått igenom grundligt, både på plan och på teoritavlan.

Ni spelade nyligen en träningsturnering på hemmaplan, vad fick du för svar med dig från det?
– Där matchade vi samtliga spelare i A-truppen och testade en hel del nya konstellationer. Vi fick ut mycket nyttigt som vi tar med oss och slipar på inför säsongspremiären om några veckor.

Tack för pratstunden Oscar och vi ser verkligen fram emot att serien startar och vi får heja fram herrlaget hemma i Västertorpshallen.