Det sker inte ofta, men på årsmötet 2024 så utsågs tre nya hedersmedlemmar i föreningen. Dessa är Robert Hultqvist, Stefan Lundberg och Leif Högstedt.

Här följer motiveringen till alla tre nya hedersmedlemmarna.

Robert Hultqvist

Det är med stor stolthet och djup respekt som vi nominerar Robert Hultqvist till hedersmedlem i Sannadals SK. Genom sitt outtröttliga engagemang, sin starka ledarförmåga och sina långvariga bidrag har Robert spelat en avgörande roll i föreningens utveckling. Nedan följer en sammanfattning av Roberts betydande insatser för vår förening:

Robert Hultqvist har varit en aktiv medlem i Sannadals SK sedan 1980, vilket innebär över 40 år av hängivet arbete för föreningen och Sannadals styrelse. Under denna tid har han haft en mångsidig roll inom föreningen – en riktigt Eldsjäl.

Robert bland annat har tjänstgjort som ordförande i flera omgångar mellan 1992 och 2016 och har sedan 2016 varit vice ordförande. Genom dessa roller har han bidragit till att forma föreningens strategi och verksamhet. Hans ledarskap har varit en grundpelare för föreningens stabilitet och framgång.

Robert har under åren varit tränare för flera ungdomslag sedan 1980. Hans passion för sporten och förmåga att inspirera och utveckla spelare i alla åldrar har varit ovärderlig. En av Roberts mest framträdande egenskaper är hans förmåga att skapa en inkluderande och välkomnande atmosfär inom föreningen. Han har alltid strävat efter att alla medlemmar ska känna sig värdefulla och respekterade, vilket har bidragit till en stark gemenskap inom Sannadals SK. Hans grundinställning att “alla får vara med” symboliserar vår slogan “Framgång genom gemenskap”.

Robert har alltid levt efter och främjat föreningens värdegrund. Genom sitt arbete har han stärkt Sannadalskänslan och säkerställt att dessa värderingar genomsyrar alla aspekter av föreningens verksamhet. Hans engagemang och positiva inställning har varit ett föredöme för alla medlemmar.

För sina insatser tilldelades Robert Hultqvist i år RF förtjänsttecken i Guld och har sedan tidigare tilldelats STHF förtjänsttecken i Guld, SHF förtjänsttecken i förgyllt silver och SHF Standar. Dessa utmärkelser är ett erkännande av hans omfattande bidrag till handbollen och hans ledarskap inom sporten. 

Med tanke på Roberts långvariga och betydande bidrag till Sannadals SK anser vi att han är en mycket värdig kandidat för att bli hedersmedlem. Roberts insatser har haft en djupgående och positiv påverkan på vår förening, och vi är tacksamma för allt han har gjort och fortsätter att göra.

Stefan Lundberg

Det är med stor ära och respekt som vi nominerar Stefan Lundberg till hedersmedlem i Sannadals SK. Stefan har genom sitt enastående engagemang, sin starka ledarförmåga och sina långvariga bidrag haft en avgörande betydelse för föreningens framgångar och utveckling. Här följer en sammanfattning av Stefans betydande insatser för vår förening:

Stefan Lundberg har varit en aktiv medlem i Sannadals SK sedan 1998 och blev omgående lagledare för sin sons lag och är numera lagledare för herrlaget. I styrelsen har han tjänstgjort som sekreterare sedan 2001. Hans långa och trogna tjänst har varit en hörnsten i föreningens administrativa arbete och kontinuitet. Stefans engagemang sträcker sig över två decennier, vilket visar på hans lojalitet till Sannadal och till det ideella föreningslivet som han värnar om.

Som sekreterare har Stefan hållit ihop all administration för Sannadals SK. Han är en drivande kraft och har gjort ett uppoffrande arbete utan någon som helst ersättning. Hans förmåga att organisera och strukturera arbetet har varit avgörande för föreningens effektivitet och framgång. Stefan är den vi alltid kan lita på och som alltid har en syssla vid alla våra arrangemang, oftast iklädd sin blåa snickarväst. Han har planerat och hållit i Enköpingslägret under många år, där han alltid är först på plats och sista att lämna.

Stefan tilldelades i våras i år RF förtjänsttecken i Guld och har tidigare erhållit flera utmärkelser, inklusive SHF Förtjänstplakett i Brons och diplom, vilket är ett erkännande av hans omfattande bidrag till handbollen och hans ledarskap inom sporten.

Med tanke på Stefans långvariga och betydande bidrag till Sannadals SK anser vi att han är en mycket värdig kandidat för att bli hedersmedlem. Hans insatser har haft en djupgående och positiv påverkan på vår förening, och vi är tacksamma för allt han har gjort och fortsätter att göra.

Leif Högstedt

Det är med stolthet som vi nominerar Leif Högstedt till hedersmedlem i Sannadals SK. Leif har genom sitt breda engagemang, sin starka ledarförmåga och sina långvariga bidrag haft en avgörande betydelse för föreningens framgångar och utveckling. Här följer en sammanfattning av Leifs betydande insatser för vår förening:

Leif var en av spelarna i Pojkar 47-48 laget som hamnade i Sannadal tack vare en idrottslärare på Söder där killarna bodde på Högalid. Många av spelarna i laget var under många år stomme i herrlaget. Det var en fröjd att se motståndarnas förvånade blickar när Leffe vände ryggen mot försvaret för att sedan studsa bollen mellan dina ben in till en helt fri Tommy Högqvist på linjen.

Leifs stora intresse för bollspel i allmänhet och handboll i synnerhet gav ett stort hjärta för Sannadal och han kom raskt med i styrelsen. Där blev det 35 år som kassör under en period där Sannadal utvecklades och växte kraftigt. Det var många och långa styrelsemöten på Högstedt redovisnings lokal där vi ofta inledde med en pingisturnering innan mötet för att sedan sitta fram till 12 på kvällen och arbeta med hur Sannadals framtid skulle se ut.

Leif var såklart även ungdomsledare och drog igång handboll för killar födda 63 och 64, det blev så småningom även 65 och 66 och 67:or. Leffe tränade bland annat Mauri som är den meste och kanske bäste spelaren vi haft.

När det var dags för döttrarna Jennie och Annika att spela så tränade såklart Leffe dem. Många turneringar och matcher blev det. Man kunde på utomhuscuper tydligt på långt håll se först Leffe komma gåendes med en rad av flickor födda 75 och 77 efter sig som ett tåg. Leffe fortsatte och blev när tjejerna växte upp lagledare för damlaget och under väldigt många års tid. För att sedan lämna över till en annan Leffe.

Såklart fick vi tillbaka Leffe när barnbarnet Olle började spela i rollen som tränare och jag hoppas att han har lärt ut hur man spelar in på linjen på ett sätt som landslagskillarna skulle bli avundsjuka på.

Leif var en betydande spelare, ledare och hårt arbetande kassör i styrelsen och han har en stor del i att Sannadal ser ut som det gör idag. Och det viktigaste av allt var att vi hade under de där åren så himla kul tillsammans.