Herrarna hängde med Uppsala i ca 40 minuter, men sen föll dom i hemampremiären med 31-38.

Det var en fröjd att se läktaren inför denna match. Inte för att det var fullsatt, men för att ungdomarna förberett banderoller och det var bra stämning i hallen. När matchen kickade igång började direkt hejaramsorna höras från läktaren.

Tyvärr var det Uppsalas Gustav Nygren som stänkte in första målet, och gästernas andra mål. Simon Nyberg i Sannadal satsade direkt och gjorde Sannadals första mål. Sen åkte båda spelarna på varsin utvisning efter varandra och resten av lagen kunde komma in i matchen. Sannadal lyckades skapa sig en liten ledning på två mål efter ca 15 minuter. Tyvärr drabbades sen Ivan Wrede av en skada och vi hoppas han är tillbaka snart.

Inget av lagen bjöd på någon uppvisning i försvarsspel och det sköts hej vilt. I halvtid var ställningen 19-18. I andra halvlek inledde Gustav Nygren i Uppsala HK som han alltid gör, med två raka mål. Därmed hade Uppsala tagit över ledningen, men Sannadal kämpade sig kvar i matchen tills den 42:a matchminuten. Sen kom missarna framåt och Uppsalas målvakt Cesar Wolkert stod för flera viktiga räddningar för gästerna.

Och kanske var det räddningarna som blev den avgörande faktorn i denna match. Men Uppsala utökade sin ledning och Sannadal började se lite mer uppgivet ut. Gästerna släptpe aldrig greppet och kunde ta en trygg seger med 31-38. Sannadals herrar får fortsätta jaga första poängen.

Matchens lirare i Sannadals SK blev Oskar Waltin och i Uppsala HK utsågs Cesar Wolkert för sina viktiga räddningar.