Damer A bjöd på bra spel hemma mot Haninge HK och inkasserade därmed säsongens första seger.

Haninge HK gästade Västertorpshallen och lagen har mötts många gånger de senaste säsongerna. Kristina Netterlid visade direkt att hon skulle bli farlig från högerkanten i Haninge. Hon fick göra 3 mål de första 5 minuterna, men sen fick Sannadals försvar stopp och målvakterna hade läst in sig.

Sannadals anfallsspel var lite slarvigt i början, men ganska snart började hjulen rulla och det flöt på bättre. Haninge ledde med 3-6, men Sannadal kvitterade till 6-6 och kunde sen ta över ledningen i slutet av första halvleken. Vi fick se några fina samspel signerade firma “Hanze & Ek” och halvtidsresultatet blev 14-12.

Andra halvlek utökar Sannadal ledningen när Haninge dragit på sig en utvisning. Haninge biter sig fast i matchen, men Sannadal spelar med ett stort självförtroende i andra halvlek. My & Tove i målet står för några viktiga räddningar och försvaret är i samspel. Haninge får slita allt hårdare i andra halvlek för att komma igenom.

Men Sannadals damer lyckas hålla ihop försvaret och fortsätta producera mål framåt. Därmed lyckas de hålla gästerna på avstånd och vinner till slut med 27-23.

Matchens lirare i Sannadals SK utsågs till Sara Demiray för många fina avslut från linjen och i Haninge HK utsågs Kristina Netterlid.

Kommande helg har damerna spelledigt och laddar istället för nästa bortamatch den 27 oktober i Högdalshallen.