Sannadals SK Damer A förlorade tyvärr på lördagskvällen på bortaplan mot GT Söder med 24-17.

GT Söder har gjort en resa neråt i seriesystemet senaste åren och spelade förra säsongen i division 2, men verkar nu hittat en lagom nivå då laget hade vunnit de inledande matcherna på säsongen. Sannadals SK hade spelat två jämna matcher och var taggade på säsongens första seger.

Men det blev en lite skakig inledning av matchen. Det tog 5 minuter innan GT Söder lyckades få in första målet, men då hade Sannadal också hunnit missa två straffar. När Sannadal väl fick igång omställningarna så hade GT Söder svårt att hänga med och räkna rätt. Sannadal gick upp i ledning 4-7, men hemmalaget bet sig fast och ställningen var jämna hela första halvleken. Sannadal drog på sig tre utvisningar sista 12 minuterna av första halvlek och fick då spela mycket 5 mot 6.

I andra halvlek såg GT Söder piggare ut. För mycket tekniska fel och missade skott gjorde att GT Söder kunde skaffa sig en rätt trygg ledning 19-14. Innan dess hade timeouterna avlöst varandra. Sannadal lyckades reducera med tre raka mål till 19-17 med 5 minuter kvar att spela och matchen levde, men GT Söder lyckades hålla ihop försvaret och få några kontringar och kunde stänga matchen och siffrorna rann iväg lite. Slutresultat 24-17 och en tung förlust för Sannadals Damer A som kan bättre än det laget lyckades med denna kväll.

Det blir att bryta ihop och komma igen för om en vecka är det dags för en ny hemmamatch och med det stödet i ryggen vet vi hur starkt laget kan vara.