Det blev en tuff start på division 1 för herrarna. Enköping kom tvåa i Division 1 Norra förra året och det skulle bli en väldigt tuff nöt att knäcka på bortaplan i premiären.

Sannadal öppnade matchen bra bakåt där framförallt Fabian Birath och nyförvärvet Oskar Waltin visade upp bra aggressivitet i mittförsvaret och gjorde det svårt att komma till bra lägen. Dessvärre så fungerade det inte alls framåt för Sannadal och Enköping visade även de upp ett starkt försvarsspel, och efter 14 spelade minuter hade Sannadal endast producerat 3 mål framåt och Oscar Skantz tar timeout vid ställningen 7-3 till hemmalaget.

Timeouten fick inte riktigt den effekt man hade hoppats på, men strax efter får Enköping sin första utvisning. Tyvärr lyckas man inte förvalta detta utan förlorar utvisningen med 2-0 efter lite slarv framåt och Enköping drar ifrån ännu mer fram till 11-3. Efter det spelar Sannadal upp sig lite och lagen går till halvtidsvila vid ställningen 16-9.

Tyvärr så börjar Enköping starkt även i andra halvlek och 5 minuter in 35 minuter så har man gått ifrån till en tiomålsledning och i en rörig situation kort därefter så får ett av de andra nyförvärven, Petter Nyström, rött kort efter lite gruff med motståndarna efter att Enköpings målvakt fått en boll i huvudet.

Sannadal kommer aldrig närmare än så. Enköping rycker stundtals till en 14-målsledning och matchen slutar till slut 36-25.

Tyvärr så går det lite för sakta i anfallsspelet idag och Enköping är lite bättre på det mesta den här matchen. Kanske att det bara var premiärnerver, det återstår att se, men det är som sagt också ett topptippat lag man får möta i den historiska första division 1-matchen för klubben. Det är bara att inse att det här året kommer att vara betydligt tuffare än föregående säsong och att alla lag kommer att skjuta lite hårdare, passa lite bättre, springa lite snabbare och vara lite tuffare bakåt än vad man är van vid från förra säsongen, och att man kommer att få slita lite hårdare för varje poäng. Men ÄNTLIGEN är säsongen igång!

Några extra plus ges till Oskar Waltin som är bra bakåt, producerar 6 mål framåt och krigar på bra hela matchen igenom. Båda målvakterna, Oscar Gustafsson och Erik Hörnell  Lindfors, gör bra ifrån sig trots att de får många tuffa lägen mot sig.

Närmast väntar ytterligare en bortamatch på måndag 7/10 mot HK Eskil innan det är dags för hemmapremiär mot Uppsala HK den 12/10 –missa inte den!