Under måndagen spelade herrarna sin andra match för säsongen, även denna gång på bortaplan.

Som motståndare stod HK Eskil, även de nykomlingar i Division 1 i år som inledde med att besegra Tyrold i första omgången.

Det är en ganska trevande matchinledning där de båda lagen byter tekniska fel med varandra. En som börjar matchen bra är dock Eskils målvakt Daniel Olsson som står för några fina räddningar och håller Sannadal mållöst de första 6 minuterna innan Gustav Malmström får hål på nollan. Just Gustav Malmström, ny i Sannadal till i år, visade att han gillar att skjuta i inledningen men hade tyvärr svårt att få riktig riktning på skotten, men när han ställt i siktet så visade han att han har ett skott Sannadal kommer att få nytta av i år.

När nollan väl var spräckt rullade det på för bortalaget och man gör 4 raka mål och går upp i ledning 4-3 efter 10 min. Sedan är det en jämn tillställning där lagen turas om att göra mål, men ca 20 min in i matchen gör Eskil ett litet ryck och går upp till en tremålsledning. Här väljer då Sannadal att ta en timeout och byta till ett 5-1-försvar som direkt ger avkastning när Oskar Waltin lyckas sno åt sig flertalet bollar och skapa kontringar i sin centerroll, och Sannadal kan gå till halvtidsvila med ledning 14-13.

Sannadal börjar andra halvlek med en lite sämre period igen där man tappar sin ledning till ett tremålsunderläge, framför allt på grund av bra skytte av Eskils Martin Anglenius, men också på grund av lite mer stillastående och ”stelt” anfallsspel av Sannadal. Men man lyckas att komma tillbaka i matchen igen och med 4 minuter kvar är det oavgjort 29-29 och matchen känns helt öppen igen. Det blir dock ingen rolig avslutning på matchen ur Sannadals perspektiv, trots 2 straffar och en utvisning på Eskils tidigare nämnda Anglenius så lyckas inte Sannadal få in något mer mål och efter lite chansningar i slutsekunderna så kan Eskil vinna den här matchen med 32-29.

I hemmalaget så började Daniel Olsson väldigt bra i målet och var bra matchen igenom och stod för många fina räddningar. Även Eskils högersida med Anglenius och rutinerade Daniel Wigö var bra och ställde till problem för Sannadal. I Sannadal förtjänar återigen Oskar Waltin och Fabian Birath extra omnämnanden. Oskar både för sitt försvarsspel och för sina kontringar och Fabian (som mest spelar försvar) gör ett väldigt bra jobb att hålla ihop det i mittförsvaret och är tuff att möta. Även Jesper ”Boden” Fält har startat den här säsongen bra, och var så även den här matchen, och har varit väldigt säker i avsluten i de 2 inledande matcherna.

Avslutningsvis så var det här en helt annan match än senast mot Enköping och man är med i matchen hela vägen. En spännande match där man tyvärr inte lyckas knyta ihop säcken, men jag är säker på att hade den här matchen spelats en lördag i Västertorpshallen så hade mycket kunnat se annorlunda ut och det är synd att man inte får med sig i alla fall 1 poäng från den här matchen, det hade ändå speglat matchen ganska rättvist. Nu är det bara att ta med sig det positiva från de här två bortamatcherna till helgens drabbning mot Uppsala då det också är hemmapremiär!

Det kommer att bli en härlig eftermiddag i Västertorpshallen där damlaget inleder mot Haninge kl 14.00 och sedan herrarna mot Uppsala kl 16.00 – Missa inte det!