Sannadals Herrar A tar säsongens första seger på bortaplan mot Skogås HK.

Ett möte mellan två nykomlingar där Sannadal än så länge var helt utan poäng och Skogås hade med sig 2p från premiäromgången mot Boden. Båda lagen har också haft lite oflyt med skador i inledningen av säsongen där Skogås kommer till spel utan en av sina mest tongivande spelare, Andreas Lagerström, som är knäskadad. Sannadal kom till spel utan skadade Ivan Wrede och Petter Nyström, dessutom var Oscar ”Ola” Gustavsson sjuk och Fabian Birath otillgänglig. Lägg därtill Jesper ”Boden” Fält som fanns på plats men med ljumskproblem och spelade ingenting och att Gustav Malmberg skadade foten under matchen så var det ändå ett ”sargat” Sannadal som kom till spel.

Matchen börjar jämnt och storskytten Marcus Holmlander i Skogås visade direkt upp sitt skott. Sannadal började matchen i ett typ av 3-2-1-försvar och fick ganska snabbt hög träff på Holmlander som hade det ganska svårt resten av matchen. Lagen följs åt första kvarten men sedan gör Sannadal ett ryck och gör 8-1 på de kommande 10 minuterna och går från 6-6 till 7-14 efter stabilt försvarsspel och effektivt spel 6 mot 5 då Skogås Alex Konradsson drar på sig 2 utvisningar under den perioden.

Det är också under den här perioden som Gustav Malmberg efter en hård satsning i anfallsspelet drar på sig en fotskada. Hur illa eller inte det är återstår att se, men vi hoppas att det rör sig om en lättare stukning och att Gustav är tillbaka på plan snart igen.

Därefter följs lagen åt och går till halvtidsvila med ställningen 11-18.

Andra halvlek börjar lite som tidigare matcher med en liten dipp för Sannadal och Skogås kommer ut och gör 3 raka mål i inledningen och jobbar sig sakta tillbaka i matchen och efter 40 spelade minuter står det 20-22 på tavlan. Men närmare än så kommer de aldrig. Sannadal repar sig och Skogås försöker sig på både 7-6 spel och punktmarkering av Simon Nyberg men utan framgång. Sannadal går sakta men säkert ifrån i målprotokollet igen och med 5 minuter kvar har Sannadal 10 måls ledning och de sista minuterna ”spelas av” av båda lagen och matchen slutar med vinst för Sannadal, 28-39.

I Skogås bör Alexander Fagerdahl med sina 8 mål nämnas, han har en stor del i upphämtningen i början av andra halvlek där han gör 5 av sina 8 mål och blir målbäst i Skogås.

För Sannadals del så finns det flera att nämna. Jesper ”Skåne” Persson spelar 60 minuter på högerkanten i ”Bodens” frånvaro och står för stabila avslut med 5 mål på 5 försök. Simon Nybergs första halvlek är riktigt härlig att se där han tar för sig och tar på sig ett större ansvar än tidigare matcher och står för såväl egna avslut, inspel och framspel samt bra försvarsspel. Extra kul också att Simon och Oskar Waltin verkar hitta varandra lite bättre den här matchen och har flera fina samarbeten under matchen. Nämnda Oskar Waltin gör också en bra match igen och får återigen priset som matchens lirare med sina 8 mål och ”störiga” försvarsspel. Sist men inte minst så står Daniel Jonsson för en mycket fin insats, även han 8 mål framåt idag, men framför allt så slutar han aldrig springa och kriga sig igenom motståndarförsvaret och gör livet allmänt jobbigt för motståndarna.

På lördag är det återigen dags för ”derby”, denna gång hemma i Västertorpshallen mot Silwing/Troja – avkast 16:00, missa inte det!