Pojkar 97 var i helgen tillsammans med tränare Magnus ”Manke” Birath i Katrineholms Cup och berättar här om sin cuphelg.

Fredag 16/4
Samling på T-Centralen klockan 18.00 och många förväntansfulla ansikten mötte tränaren. Tågresan gick smidigt och efter att blivit hämtad av en arrangörsbuss inkvarterade vi på Södra skolan (ca. 15 minuter från handbollshallen). Efter grabbarnas inspektion om det fanns några tjejer på skolan kunde vi släcka ljuset kl.23.00. Det var väl tyst runt 24.00 för det ska ju fnissas och viskas lite innan man somnar, det hör liksom till.

Lördag 17/4
Väckning 08.30 och efter det lotsade Tobbe (varit där tidigare) oss till matsalen för frukost. Efter käket bekantade vi oss med hallen som är enorm med fyra fullstora planer under ett och samma tak. Här hittade grabbarna tjejer, turneringen var räddad! 11.20 Match mot Nyköping som vi inte visste någonting om. Grabbarna tog tag i taktpinnen och visade med starkt försvarsspel och intränat anfallsspel att dom skulle sälja sig dyrt. Halvtidsresultatet 8-6 blev till slut 15-12 och stor glädje bland grabbarna.

Efter lunch (köttbullar med makaroner) var det dags för match nummer två mot Örebro som vi hade kollat in framförallt deras målvakt som var typ 190 cm. Lång och bra! Nu hade även många föräldrar kommit för att titta. Frågan som vi ställde oss, skulle vi kunna slå dem??? Matchen var jämn, men grabbarna sköt smart på deras målvakt och än en gång visade vi en inställning som jag som tränare aldrig sett tidigare. Matchen svängde rejält, där lagen turades om att vara i ledningen. Men till slut stod vi som segrare även i den här matchen och killarna var i A-slutspel!

Sen köptes det turnerings t-shirt med eget namn på och så
klart, mer spaning på tjejer. Sista matchen för dagen var också den svåraste, nämligen mot Norrköping, som är erkänt bra lag. Senast vi mötte dom förlorade vi med 20-3 eller någonting i den stilen. Även den här gång drog vi kortaste strået och vi förlorade med 8-14. Efter matchen var det ingen som ville gå på discot utan samtliga åkte hem till skolan och ”bråkade” med 99- tjejerna i Sannadal. Klockan 23.00 gick rullgardinen ner och ingen protesterade när ljuset släcktes…?

Söndag 18/4
Behöver jag nämna att det gick lite trögare för boysen att ta sig upp den här morgonen? Klockan 07.30 gick i alla fall
städningen igång och efter att funktionärerna kollat av rummet och depositionen återbetald var det dag för första
slutspelsmatch mot Huddinge HK. Grabbarna slet och kämpande
genom hela matchen, men den här gången räckte vi inte till helt enkelt. Huddinge stod som segrare med 17-9. Som plåster på såret kan nämnas att Huddinge även vann finalen mot Ljungsbro med 12-5. Vill tacka alla spelare och hoppas att den här turneringen följs av flera!

Magnus Birath
Tränare P97