I helgen som var åkte 11 stycken förväntasfulla tjejer ifrån Sannadals SK F99 till Katrineholm Cup. Det var tjejernas första cupäventyr på bortplan (utanför Stockholm) tillsammans en hel helg, men jag kan nu i efterhand med all säkerhet säga att det inte var den sista!

Vi började helgen med att åka tåg till Katrineholm fredag kväll. Vi anlände till Katrineholm 20:26 och möttes av en buss som tog oss till vår skola. Eftersom första matchstart på lördagen skulle vara 08:00 var det raskt i säng (eller i madrassen i alla fall).


Efter en kanske lite orolig första natt tillsammans så var vi i alla fall uppe med tuppen på lördagen. Nu väntade en lång dag med tre tuffa matcher och en fartfylld kväll. I den första matchen mötte vi Visby IF Gute (som senare vann cupen). Det slutade med förlust, men efter en ordentlig lunch var tjejerna taggade igen och nu stod Mariestads AIF för motståndet. Det blev en otroligt jämn match som svängde mycket. Vi kämpade riktigt bra allihopa och visade mycket glädje på planen. Matchen slutade 7-7.

Några timmar senare (och några tankar för mycket) var det dags för sista gruppspelsmatchen mot Norrköpings KIK. Matchen slutade med förlust. Mycket till stor del för att vi fokuserade för mycket på vad som händer om vi vann/förlorade istället för att spela matchen.

Straxt därefter var tjejerna ombytta och mätta efter middagen. Nu väntade discobowling och sen disco. Vilken partykväll! Den natten sov alla djupt.

På söndagen var det dags för slutspel. Vi mötte RP IF (ifrån Linköping) och det blev en riktigt fight där vi inte riktigt kommer igång i första halvlek, utan spelar upp oss i andra. Dock måste man köra järnet hela matchen och därför förlorade vi. Därmed var själva turneringen över. Men cupäventyret fortsatte med bad och några spännande finalmatcher. Sen var det dock dags att åka hem till Stockholm och vardagen igen.

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att vi haft det riktigt roligt, kämpat, svettats, ätit, kämpat, svettats, ätit, lekt, ätit och blivit kära.

Tack Katrineholm för en trevlig helg och ett bra arrangemang!

Vill du se bilder från helgen ska du klicka här för att se bilderna på lagets egna hemsida.

Foto: Magnus Altin