På söndag spelar herrlaget seriepremiär mot Södermalms BK. Efter en hård försäsong är herrlaget och tränaren Manke Birath redo för ännu en säsong. Vi passade på att fråga Manke lite om hans tankar inför seriepremiären.

Andra säsongen med herrlaget. Hur känns det?
Jag kom in i mitten på oktober och på första träningen möttes jag av ett gäng som ville träna och hade en ödmjukhet i en svår situation. Till stor hjälp var Mauri som fanns kvar efter min senste tid i klubben. Mauri berättade hur laget spelade och hur spelarna fungerade sen var det bara och presentera hur jag tyckte laget skulle spela och samtala med de spelare som jag tyckte behövde extra stöd. Ett år efter möter jag en motiverad trupp som har samlats runt ett mål. Skillnaden är att killarna är bättre tränade (kondition och styrka).

Förra säsongen kom du in när säsongen börjat. Hur viktigt är det att vara med från början av en säsong?
Försäsongen har innehållit träningstart v.34 träningsläger i Enköping och tre träningsmatcher. Killarna har tränat bra och jag tror och hoppas att vi kommer bättre förberedda inför denna säsong än tidigare.

Lycka till den här säsongen!