Det blev en jämn match när Sannadals herrlag spelare seriepremiär mot Södermalms BK, men laget höll emot och kämpade mycket bra och inledde därmed säsongen på bästa möjliga sätt. Njut av ett härligt matchreferat av Peter.

Då har vi äntligen kommit in i slutet av september. Dom flesta såg nog denna vackra söndag som slutet på en helg, men för många av oss som utövar handboll var denna helg startskottet på ännu en ny härlig handbollsäsong!

Sannadals herrlag äntrade idag planen i Eriksdalshallen för att möta BK Södermalm, ett lag fyllt av bra spelare som alltid är och varit svårmötta. Inför matchen pratar man om i Sannadal att jobba för varandra, att uppvisa en positiv laganda och klubbkänsla.

Matchen startar trevande, spelarna känner lite på varandra och man spelar lite nervöst. Men efter ca 9 min står det ändå 3-2 till Sannadal och allting känns tryggt. Försvarspelet är bra och man är med på tårna, tyvärr så kastas det bort alldeles för många bollar. Då I det skeedet av matchen drar Södermalm sakta ifrån och leder med 8-4. Deras ytternior trycker på bra i sina andravågskontringar och glider igenom i sina kraftiga genombrott.
Då kom vändningen i matchens 20 minut, Sannadal får ett rött kort emot sig i en genombrottsituation och Södermalm får straff. Man ser att det är tunga huvuden på spelarna men i mål är Mange O helt iskall, han väntar ut straffskytten tillräckligt länge för att rädda den med vänsterbenet och slänger han
sig efter bollen framför den förgrymmade straffskytten! Efter det kämpar Sannadal tillsammans, strukturerat och med ett fantastiskt försvarspel tar man sig ikapp till halvtidsvilan med resultatet 11-9.

I andra halvlek pratar man om att fortsätta jobba med den spelidé man tror på, Södermalm är trötta och lunkar hem och gnäller på domarna som för övrigt gjorde en riktigt bra insats. Respekt till dem båda för deras hanterande av matchen.

Sakta men säkert i andra halvlek trycker Sannadal på och jobbar sig ikapp och förbi, I denna stundens hetta så ser man hur det brinner i Mange Westerbergs ögon och med sina distinkta steg trycker han sig förbi och dunkar in bollen, 15-14 och vi är äntligen i ledning igen! Matchen är dock fortsatt jämn och väldigt fysisk, i varje situation jobbar båda lagen stenhårt men det kändes som att denna dag var Sannadals. På slutet är kampen så pass tuff att Sannadal får sitt andra röda kort och Södermalm får straff vid ställningen 22-20. Klockan tickar in i sin 25e minut,
Fredrik som bytt med Magnus i mål har kommit in i andra halvlek och gör en fantastisk insats! På straffen så snuddar han bollen och den går i stolpen. När bollen sen studsar ut så är både Eriksson och Peter hungriga och slänger sig efter bollen och skallar varandra, då kändes som att matchen inte kunna
rinna ur våra händer! I anfallet efter trycker Marcus på från V9 och passar in till Peter på linjen som får straff med sig, Levén stegar fram och trycker säkert in bollen i mål till ställningen 23-20. Efteråt spelar Sannadal lugnt och kontrollerat och vinner till slut med 24-21. Det är med stor lättnad och lycka man vinner!

Tack till alla som deltog idag och till den lilla publikskara som kom ner och tittade! Sen ska inte dom nya matchtröjorna glömmas bort, riktigt fräscht!

Målskyttar Sannadal: Blomman 5, Mackan 5, Levén 5, Peter 4, Chi chi 2, Mange W 2 och Johan 1.

Bilder

Herrlaget i anfall

På väg att starta andra halvlek

Herrlaget i försvar

Glada efter segern!