Herrlaget sammanfattar säsongen som en rätt annorlunda säsong. Inför starten hade man väldigt höga förväntningar då säsongen innan gått så bra, men i slutet kämpade laget för att slippa nedflyttning. Läs om resan!

Inför säsongen 2013/2014 hade herrlaget bestämt sig för att bli ett av topp 3 lagen i årets divison 4. Tyvärr lämnade några tongivande spelare herrlaget av olika anledningar inför säsongen och förutsättningarna förändrades.

I DM var det tänkt att laget skulle spela sig samman, men då endast
3-4 spelare från tidigare säsongen var med och tack vare några trim spelare höll man sig kvar i första halvlek mot Skogås med 12-13, slutresultatet blev 16-30.

Enköpingslägret hade sällsynt lågt manskap valt att följa med, men man vann
träningsmatchen mot Enköping som vann sin division 4 serie säsongen innan och en glädje och viss optimism hos spelare dök upp.

Säsongen började sen bra med seger mot Djurgårdshof, men sen började det svårare motståndet. BK Bitter blev för svåra. Den jobbigaste förlusten va mot Åkersberga. Detta va också försvarsbjässen Robert Erikssons sista match med laget då han flyttade till Danmark med arbetet.

Sammanfattningsvis va det många uddamålsförluster. Det extra fanns inte där i matcherna och av olika anledningar blev det ofta förlust istället för vinst.

Precis innan julledigheten blev det sammanklappning mot Södermalm. Ledning 17-16 med 12 minuter kvar att spela, men tappade till förlust 28-23. Det va riktigt tungt.

Kapten Levén fick dra ett tungt lass tillsammans med Dan på 9-meter. Gusten fick hoppa runt lite överallt, Rickard W och Magnus i målet gjorde det bra (laget hade släppt in tredje minst mål i serien) och sen gnuggade Peter och Fredrik “Pilen” på inne på linjen.

Men så under juluppehållet dök några nya spelare upp, Mathias Sundberg från Boden ville lira riktig handboll i division 4 och sen kom en drös med gamla Sannadalare från Stockholmspolisen. På träningarna ökade intensiteten kraftigt.

Vi tog revansch efter juluuppehållet mot Södermalm hemma (32-22), detta följdes upp med en riktigt bra match borta mot Tyresö dock förlust med 26-23. Därefter kom gästande Gauthiod på besök i sin hemmahall där ledde Sannadal från start till slut och vann med 29-25.

Det blev många fler segrar på andra delen av säsongen och känslan va tillbaka. Sista matchen mot Spånga slutade oavgjort, enda laget förutom Notlob som plockat poäng mot Västerortsgänget och det va en riktigt fin “seger” på slutet av säsongen.

Tack för den här säsongen, nu satsar vi vidare!

Foto: Peter Blixter