Halva serien är spelad och vi tog ett halvtidssnack med herrlagets tränarduo Johan Hammarberg och Niklas Palmqvist inför andra halvan av säsongen.

En andra plats i tabellen efter ni mött alla lag i div 3. Varför har det gått så bra under hösten?
– Vi har haft ytterligare en sommar på oss att jobba med fysiken och ytterligare en försäsong på oss att jobba med grundspelet, och i år tycker jag att det känns som att alla är med på hur vi vill spela, vilka roller man har och vad vi behöver göra för att nå våra mål på ett annat sätt än tidigare, säger Niklas.

– Jag kom in som assisterande tränare till Palmen denna säsongen och märkte direkt att detta lag är väldigt sammansvetsad grupp, vilket jag tycker är positivt för att kunna utveckla vår spelidé som jag och Palmen vill ha. Sen tror jag en stor faktor är närvaron på träningarna och vilja hos spelarna att bli bättre och tron på laget och vår spelidé. Och att grabbarna tycker att det är roligt och motiverande, svarar Johan.

Vår huvudtränare Niklas fyller i:
– Precis som tidigare är det väldigt mycket glädje i truppen och en stor grupp med väldigt hög träningsnärvaro vilket är väldigt viktigt för att kunna få kontinuitet i det vi gör på träningarna. Sedan har ju Johan, Jacob och Esteban såklart bidragit väldigt mycket, och då framför allt med deras inställning och sätt att vara på träningarna. Alla tre tillför mycket som personer och visar vägen med en inställning på träningarna som jag tycker att vi har saknat lite innan och som gjort att flera andra spelare lyft sig.

Vilken match har varit bäst tycker ni hittils?
– Svårt att säga, vi har gjort många bra matcher i år. Senaste matchen mot MP var väldigt bra men mot ett ganska svagt motstånd. Matcherna mot DIF och Sorunda kanske inte var de mest taktiska eller vackraste handbollsmatcherna men vi visar att vi vill kämpa för poängen och att vi kan hålla kylan i slutet av matcherna. Även matchen mot RP är värd att nämna. Jag tycker att vi har hållit oss till vår plan de flesta matcherna och när vi gör det vi är bra på så spelar vi, vad jag tycker, både bra och rolig handboll, säger Niklas.

Johan Hammarberg, assisterande tränare, fyller på:
– Jag tycker vi startade säsongens fyra första matcher precis som vi ville och det som vi har tränat på. Kan nog inte plocka ut en enstaka match så får säga dom fyra första matcherna på säsongen.

Förra säsongen gick det väldigt bra under hösten också, men endast en poäng efter juluppehållet. Vad ska ni göra för att det inte ska hända igen denna säsong?
– Att inte vara nöjda. Att fortsätta göra lika bra träningar som under första halvan. Halva säsongen är spelad men nu väntar den tuffa halvan. Vissa spelare kanske börjar bli lite slitna, man får lite skador, motståndarna är bättre pålästa osv. och då är det ännu viktigare att alla är nere på träningarna även om man haft en tung dag eller känner sig lite stum i kroppen, svarar Niklas.

– Jag var som sagt inte med förra säsongen, men det gäller nu att inte slappna av. Vi måste bara köra på med träningarna under julledigheten för att sen fortsätta bygga och träna på vårt kollektiva spel. Tycker gruppen har en bra känsla och längtan att får dra igång igen. Tror alla i laget känner nu när vi har mött alla lag, att vi ska vara med och fightas om topplacering i år, känns att viljan hos killarna finns där och att alla är med på det. Tror många har det i bakhuvudet att vi inte vill att det ska bli som förra säsongen och därför tror jag spelarna är extra motiverade att visa att det inte kommer bli så denna säsong, svarar Johan.

Vilka matcher blir nyckelmatcher under våren?
– I mitt huvud så kan vi slå alla lagen i serien. Alla matcher är nyckelmatcher för oss. för att nå dit vi vill och det är toppen av tabellen, säger Johan.

– Om målet är att ta sig förbi Tyresö i tabellen så har vi förmodligen inte råd att förlora några matcher, så med det sagt så kommer ju varje match att vara en nyckelmatch för oss. Självklart kommer Tyresö hemma att vara en viktig match och en match där vi verkligen vill ha revansch, svarar Niklas.

Vi önskar herrlaget stort lycka till. Nästa match är returmöte mot Matteuspojkarna den 5 januari kl 12:30 i Farstahallen.