För några månader sedan bestämde sig Tumba-sönerna David Krusell, Hampus Jildenbäck, Jesper Linnèll och Mikael Aggefors sig för att dra ihop alla gamla vänner – från när och fjärran – till Trim-SM i handboll.

Mikael Aggefors, hur gick tankarna när Magdeburg ringde och du redan sagt ja till att spela i Trim-SM?

Mikael: Ja, alltså…jag VILL säga att det var ett svårt val, men jag har alltid haft en dröm om att få spela i Bundesliga. Jag, Hampus och David gick ju Handbollsprofil på gymnasiet och när träningarna var slut och det skulle skjutas straffar var det alltid Bundesligalag som vi använde oss av, så … Man kan väl säga att jag ville förverkliga den delen av drömmen vi hade då.

Ni alla fyra har ju representerat IFK Tumba. Men du, Hampus och Jesper har ändå en del merit under bältet.

David: Ursäkta, eeh…jag har vunnit MVP i Nordiska mästerskapen i handboll för Kriminalvårdare bland annat, ville bara få det till protokollet.

Jesper: Jag har ju vunnit SM-guld med HK Drott, men på våra resor som vi fyra gjort till Öland varje sommar i mer än tio års tid, så har ju David varit rätt snabb och omtänksamt förklarat att det inte är så jävla mycket att hänga upp i julgranen, jämfört med hans prestationer under Kriminalvårdens nordiska mästerskap.

Vi kanske kan ta fasta vid det du nämnde Jesper, om att ni rest till Öland och knyta an till era matchtröjor.

Hampus: Mina föräldrar hade ett sommarställe där som vi brukade besöka varje sommar. Det började med att vi alla vänner och mina föräldrar bodde i samma stuga, men slutade med att min pappa tröttnade på att David rökte under fläkten medan de åt middag. “Det ger en internationell känsla”, brukade David säga. Hur som helst, detta resulterade i att min pappa började bygga en egen stuga till oss killar. Detta resulterade också i att vi utökade våra vistelser för varje år.

Så, vad är det med era tröjor som är öländskt?

Hampus: Flera saker. I nacken står det Knisa vsk, som är adressen vi bodde på. Ölandsbron går över bröstet och lättvispad grädde, som vi alltid åt till kroppkakorna där, kommer finnas på våra strumpor.

Avslutningsvis vill vi höra om du Mikael kommer följa resultaten av detta Trim-SM?

Mikael: Jag kommer följa matcherna. Kommer det finnas möjlighet att streama från banketten också?

Text: Christian Albinsson