Damlagets assisterande tränare väljer att fokusera på att göra comeback på planen kommande säsong.

Nathalie Hanze har spelat i Sannadals SK damlag sen början av säsongen 2012/2013. Säsongen 2020/2021 fick hon rollen som assisterande tränare tillsammans med nuvarande huvudtränare Rickard Westerlind. Nathalie har som nybliven mamma inte spelat denna säsong, men siktar nu på att göra comeback på handbollsplanen. Men väljer då bort uppdraget som assisterande tränare för att kunna fokusera på familjen också.

– Jag är glad över att den gångna säsongen kunnat vara med så mycket som jag var och att jag mått bra. Att fortsatt vara en del av laget trots att det inte blev något spel för mig utan “bara” fick vara tränare betydde mycket för den mentala hälsan när kroppen inte kunde röra på sig som vanligt. Säsongen har gett mig många erfarenhet som lärt mig mycket och som jag tar med mig framöver, säger Nathalie.

– Nästa säsong har jag dock valt att inte fortsätta som assisterande tränare. Har blandade känslor kring det beslutet, tycker det varit roligt att kunna hjälpa och stötta spelarna och strategiskt bolla saker med Rickard, men känner också att det nya familjelivet inte gör de möjligt att kunna lägga ner samma tid och energi. Då känns de bättre att kunna öppna upp för någon annan att ta den rollen.

– Hoppas kunna spela handboll igen i höst om kroppen tillåter. Har känt lite på att det nu under försäsongen och det har känns relativt bra i kroppen, men otroligt ringrostigt så vi får se hur det går.

Även huvudtränare Rickard Westerlind kommenterar Nathalies beslut:

– Vi har haft ett bra samarbete som jag uppskattat väldigt mycket. Vet även att Nathalie är oerhört uppskattat bland spelarna. Jag är dock väldigt glad att Nathalie väljer att fortsätta spela och hon kommer definitivt fortsätta dela med sig av sin erfarenhet även på planen.

Sannadals SK tackar Nathalie för dessa åren som assisterande tränare och är glada att hon fortsätter spela. Rekryteringen av en ny assisterande tränare pågår för fullt och kommer presenteras under sommaren.