Så dags att checka in och kolla vad som händer hos damlaget under försäsongen genom att prata med lagkapten Sara Demiray.

Damer A var nyligen på träningsläger i Hudiksvall under försäsongen och har kört på hårt sen mitten av april efter lite välbehövlig vila efter seriespelet. Vi tog en pratstund med lagkapten Sara Demiray om hur försäsongen varit och hur läget är.

Hur går det med försäsongen och vad gör ni i damlaget?
– Vi tränat som vanligt två gånger i veckan i hallen där vi finslipar individuella avslut samt samarbeten i anfall. Innan plantiden har vi nu också fokuserat på styrka och löp. En sak vi kommit överens om i laget är att nu fram mot sommaren, när vi inte träffar varandra lika mycket, fortfarande vara aktiva i vår gruppchatt. Där skickar vi bilder när man tränat på eget håll. Bra för att motivera andra och hålla motivationen uppe själv! 

Vem lyfter tyngst i damlaget?
– Lollo som kan bänkpressa Vilda, Tessan som i försvar som kan lyfta vilken motståndare som helst och sen Leffe som bär allt material till träningarna (det är massor av saker ska ni veta). 

Hur känns truppen nu under försäsongen tycker du?
– Vi är en bra och träningsvillig trupp. Det är kul att vi fortfarande är så många nere så det går att köra två hela lag, det visar på att vi har ett engagemang att vara tillsammans och träna handboll. Vilket jag tycker är ett gott tecken!

Hela 56 mål från linjen denna säsong. Missar du aldrig?
– Nej, jag missar aldrig. Skämt och sido, det har faktiskt känts väldigt bra under säsongen. Vi har hittat samarbetet mellan M6 och 9-meter som där resulterat i fler avslut från linjespelarna. Vilket inte har varit så fel då det resulterat i massa mål, haha!

Ryktet säger att mittsexor inte kan kontra, håller du med om det?
– Först ville jag inte hålla med, haha! Men kan väl erkänna att vi kanske inte är dom bästa med bollen i kontringsfasen… Men vi måste ju också ge motståndarna en chans att ta ikapp. Missar ju aldrig mål så det hade varit kört om vi också fick bollen i kontringen 😉

Finns det någon match du ser fram emot lite extra i höst?
– Höstens motstånd ser jättespännande ut! Det är en del lag vi redan mött och sedan flera nya som t.ex. Norrtälje. Jag ser mest fram emot att möta Djurgården för att jag vet att vi är revanschsugna och att det kan bli en riktigt jämn och kul match.

Tack för pratstunden Sara. Nu fortsätter försäsongen!