Vi checkar in hos herrlaget och snackar med lagkapten Lukas Andersson hur det går under försäsongen.

Försäsongen har varit igång ett bra tag för herrlaget vars seriespel slutade tidigt i mars. En del nyheter har också presenterats kring herrlaget och vi tog ett snack med lagkapten Lukas Andersson om hur det går.

Hur går det med försäsongen och vad gör ni i herrlaget?
– Försäsongen går väldigt bra, motivationen är väldigt hög i truppen och närvaron har varit bra. Vi fokuserar mycket på fysiken, för vissa är det rehab av befintliga skador, för vissa är det prehab inför kommande säsong, men annars är det mycket fokus på maxstyrka. Handbollsmässigt har vi inte lagt jättemycket energi på att börja bygga något nytt utan det får komma efter sommaruppehållet. Vi försöker slipa lite lätt på försvaret och hålla högt tempo för att jobba upp konditionen. 

Vem lyfter tyngst i herrlaget?
– DG (Daniel Granholm) är nog den som gillar att lyfta tungt mest iallafall, sen tror jag även att Fabbe, Jonas och Måns är där uppe.

Hur känns truppen nu under försäsongen tycker du?
– Väldigt bra. Vi har kvar stommen i laget från förra säsongen och har fått lite förstärkning, så det finns mycket att jobba vidare på från förra säsongen. Motivationen är som sagt väldigt hög och det känns som att vi fortsatt har något bra på gång. Det är väldigt kul att komma ner på träningarna just nu, vilket inte alltid är fallet när det är försäsong på schemat!

Hela 32 straffmål förra säsongen för dig. Hur ska du slå det nästa säsong?
– Jag får lita på att vi får ännu fler straffar! 😉

I protokollet finns 5 straffmissar noterade. Vad hände där?
– Det var någon hall som hade för små mål så bollen gick i ramen, sen var det för mycket klister någon gång. Fick skjuta i motvind någon gång också så det var bara ren otur såklart!

Så tittar vi lite framåt mot hösten och när seriespelet sätter igång. Finns det någon match du ser fram emot lite extra?
– Förra säsongen hade vi ett otroligt bra stöd på läktaren hemma i borgen, så jag är faktiskt mest taggad på första hemmamatchen, oavsett motstånd. Jag hoppas att det blir en mäktig inramning för föreningens första match i division 1! Att skapa en bra vinnarkultur på hemmaplan kan vara otroligt viktigt i en så tuff serie så alla hemmamatcher ska bli riktigt kul, hoppas många vill ta sig ner och titta. 

– Annars ska det även bli väldigt kul att få mäta sig mot lag som Lindesberg, Rimbo, Boden och Enköping som är väldigt bra handbollslag. Alltid kul med en utmaning.

Tack för pratstunden Lukas. Nu tillbaka till vikterna!