För att höja den sportsliga kvalitén och säkerställa rätt kompetens för våra äldre ungdomar så övergår Sannadals Ungdomskommitté till att börja anlita nivåtränare.

Ju äldre våra ungdomar blir, desto större blir kraven på utbildning och kompetensen hos våra tränare. När tränare följt ett lag från barnhandbollen upp till äldre ungdom är ofta en utmaning att en ny röst kan behövas och högre kompetens krävs. Något som få tränare orkar med. Detta är en utmaning Sannadals Ungdomskommitté känner väl till då de jobbar med att stötta alla ungdomslagen och se till att rätt tränare finns i varje lag.

Därför väljer Sannadals SK att nu övergå till en ny struktur, att tillsätta nivåtränare för U16 och U14-lagen. Det innebär att fyra nivåtränare arvoderas för att kunna ställa krav på kompetens och utbildning. Dessa ansvarar för varsin åldersklass och stannar kvar där och fortsätter utbilda ungdomar så länge båda parter är nöjda. Lagens befintliga tränare, så som föräldrar och unga ledare, fortsätter träna och vara med laget, men huvudansvaret ligger hos nivåtränaren. På så sätt kommer det in ofta välbehövlig inspiration i dessa åldrar och Sannadal kan enklare säkerställa att alla våra äldre ungdomar får samma kvalitativa utbildning som handbollsspelare.

Denna struktur ska nu implementeras i omgångar. Kommande säsong ska en nivåtränare för P16 (pojkar födda 2008 & 2009) och en för F14 (flickor födda 2010 & 2011) rekryteras. Arbetet med det pågår för fullt, men vi tar gärna emot fler kandidater. Så är du en tränare som har ambitioner och erfarenhet och vill jobba i en stimulerande träningsmiljö så hör av dig till ungdomsansvarig Lovisa Lindblad ([email protected]).

Framgång genom gemenskap (och bra tränare).