-Vi längtar tillbaka, vi vill åka till Katrineholm igen… var det som mötte mig på första träningen efter turneringen i Katrineholm. Vad är det då som de längtar tillbaka till? Här kommer en liten sammanfattning av allt som hände under tjejernas första övernattningsturnering!

Vi hade bestämt oss för att åka redan på fredagen för att ladda inför lördagens matcher, eller var det för att få springa efter killar och sova på luftmadrass en extra natt? Vi samlades vid Flemingsberg för att ta tåget till Katrineholm. Där vinkade vi farväl till mammor och pappor som nog undrade hur det skulle gå. En ensam tränare med sin 1åriga son och tretton tossiga tjejer =)

Väl framme i Katrineholm blev vi hämtade av ”vår” trevlige busschaufför. Han körde oss till skolan där vi skulle sova och väl där när vi skulle börja blåsa upp luftmadrasserna insåg vi till vår fasa att ingen hade med sig pump… tur att tjejerna kan tala för sig, på något sätt kom det en pump till rummet och även jag fick luft i min madrass. Nu skulle vi bara komma till ro och sova också och det gjorde vi, klockan 22.30 sov alla tjejer och lilla Oscar snusade även han. Tjejerna vaknade dock några gånger under natten när Oscar fick för sig att ”låta” lite…

Klockan (Oscar) väckte oss vid sjutiden och vi packade matchgrejerna och gick för att äta frukost och ladda inför dagens matcher OCH VILKA MATCHER DET BLEV!

Sannadal – Bollstanäs F97 16-4
Bollstanästjejer var flera nummer för små och vi spelade bra med fart under fötterna.

Sannadal – Lommedalen (NOR) 11-8
Skönt med ännu en vinst, vi spelar runt och gör mål från alla positioner.

Sannadal – Katrineholm 13 – 4
Gruppfinal, även Katrineholm hade vunnit sina två matcher, men här visade vi vart skåpet skulle stå direkt och spelade härlig handboll.

Efter dagens matcher tog tjejerna världens snabbaste tjejdusch, detta för att vi skulle hinna med bussen tillbaka till skolan. Vissa ville titta på Robinson medan andra skulle jaga killar… Även den här dagen fick ett lugnt slut och alla sussade gott vid 22.30 tiden.

Återigen väcktes vi av Oscar vid sjutiden och för att hinna med dagens slutspelsschema var vi tvungna att packa och städa ur skolan innan frukost. Och som de fixade, stort + till tjejerna som hade allt klart i så god tid att vi hann med en tidigare buss till hallen(vi fick till och med vänta på bussen)

NU VAR DEN SLUTSPEL OCH VINNA ELLER FÖRSVINNA!!!
Sannadal – HK country 10-6
Efter en lite spännande inledning visade vi att vi var det bättre laget och vann utan att förta oss.

OJ, OJ, OJ nu blev det BOLTON i semifinalen, bolton som vi finalslog i Eken cups B-final förra året och som vi mött tre gånger i serien och förlorat alla. Nu gällde det att kämpa och ha rätt inställning. Grrrr

Vi spelade jättebra och lyckades ta oss förbi deras offensiva försvar och framför allt spelade vi grymt försvar och Maloue stängde igen i mål! Vi ledde nästan hela matchen men när det närmade sig slutsignal kröp de närmare och närmare… SÅ SPÄNNANDE… Vid full tid var det 8-8 och nu var det fem minuters golden goal, vilken förlängning, så många chanser åt båda hållen. Domarna hjälpte också till att göra det extra spännande genom att döma två straffar till BOLTON som Maloue räddade! Publiken och lagen på planerna bredvid tittade på vår match. OJ vad nervöst det var, tillslut hade de fem förlängnings minuterna gått och det var dags för straffar…

BOLTON skulle lägga första straffen så Maloue ställde sig i mål, domaren blåser och Maloue räddar den med foten… Vilken hjälte! Nu flyttades all press till vår straffskytt Ellen! En del tjejer på bänken grät av nervositet. Men Ellen hade nerver av stål och satte straffen och vi hade vunnit silver!!!!!
Efter matchen var alla helt urladdade och vi pratade under samlingen om vilka hjältar alla är, vilken inställning vi haft och hur vi kämpat för om inte alla varit med och kämpat under matchen skulle det inte ha blivit 8-8 och då hade vi inte fått vara med om detta drama!

FINAL DAGS
Sannadal – Göksten 10 – 12
Vi sover i början och kommer inte riktigt in i matchen, alla är mentalt slut. Vår final var matchen innan. Vi möter ett jättebra lag otroligt samspelta och snabba. Efter en snabb prisutdelning var det bråttom, bråttom till tåget och för att åka hemåt.

Ett stort tack till alla tjejer i f96 som gjorde denna helg till ett härligt, spännande handbollsminne:
SARA, LINNEA, NATALIE, EBBA, ELIN, ALVA, ELLE, MALOUE, AMELIE, LINDA, TORA, FANNY R, FANNY C
och lilla Oscar som bara hängde med!

Er stolta tränare / Cicci