I helgen spelade P98 Katrineholm Handboll Cup och vann silver. Det var lagets första cup utanför Stockholm, en chans att spela mot andra lag än dom brukar, och lagets tränare, Ove Radinger, summerar här cupäventyret.

Det var ett gäng på 10 förväntansfulla killar som möttes upp på lördagsmorgonen 7.45 för avfärd mot Katrineholm. För första gången skulle vi spela turnering utanför Stockholm. Att få spänna musklerna mot lagen ute i Sverige kändes jättespännande och motiverande och att få spela 2×15 var en av faktorerna till att vi valde denna turnering. Hemma spelar vi alltid 2×10.

Väl på plats blev det en mjukstart mot Norrköpings 99:or. Ett år extra ger självklart mer tyngd och rutin, vilket gör att vi vinner med 28-2. Kevin Chong gör massor av mål, trots att han bara spelat 6 månader. Kul! Nu är vi inne i turneringen och går och packar upp sängarna i Gymnasiet följt av köttbullelunch. Emil Brangö åt 25 köttbullar och blev mästare med det.

Resten av gruppspelet flyter på och vi har 75-24 i målskillnad efter 4 raka vinster. Bästa matchen mot ett bra lag från Skövde som heter Country, som vi slår med 14-6. Country är en riktigt bra plantskola som levererat många elitseriespelare. Bland annat tre som spelar i Hammarbys A-lag i dag. I denna match visar Alexander Bjurman vilket bra skott han har med vänstern!

Summeringen av gruppspelet är att lägstanivån på 3-3 försvaret har höjts. Vi börjar bli medvetna om varför vi gör vad och att ”min egen” roll är betydelsefull för kollektivet. Vi fortsätter att kasta bort en miljon bollar i kontringarna, men det är okej eftersom vi ska trycka på allt och felprocenten är på väg ner. Andravågen är på gång.
Väl uppe präglades självklart anfallsspelet mest av individuella prestationer, då vi ej har tränat något kollektivt anfallsspel alls.

På kvällen skötte sig samtliga killar utan undantag toppen! 22.20 var det släckt och tyst. Det kan bero på trötthet efter alla matcher och vi undrar hur många matcher Marre spelat då hon sov redan vid 20.30. Eller lite senare, men hon la sig först. Jacob Ravander hann ragga lite på tjejerna i korridoren innan vi gick o la oss.

I slutspelet mötte vi Järnvägen i semin och vann med 13-5. Bra försvarsspel hjälpte Jakob Radinger att göra en riktigt bra match i målet! Werner Jacoby spelar bara ett par minuter innan han får ont i axeln. Vilade resten.

Finalen spelas mot Norrköping som också vunnit sin grupp lätt. Norrköping visar sig vara ett lag som varit och spelat ute i landet förr och även spelar 2×20 eller 2×25 i serien, så vi vet att detta kommer bli tufft. Tuffare ska det också bli! Först visar det sig att Werner får ont igen och då är det bara att kliva av efter 5 minuter. Werner som innan varit den bästa försvarsspelaren tillsammans med Stefan, men även varit den klart bästa anfallsspelaren. Han hann sätta två innan han klev av.
Sedan visar det sig att Norrköping spelar hårdare än vi är vana med. Jag kan hålla med om att de ibland hänger två-tre spelare på oss, MEN jag tycker INTE att de är överdrivet tuffa. Det är så här det ser ut ute i Sverige. Detta var en bra skolning. Tänk på en sak ni som gnällde lite grann. Om de är mer än en spelare på er så betyder det att de tycker att du är bra! Tänk också på att nästa gång så spelar du vidare bollen kvickare, för då måste vi vara en man mer någon annanstans på banan, eller hur?

Vi är lite tunna i anfallsspelet och andravågen trycker på för dåligt, så vi får inga lätta mål där. Vi var lite trötta, speciellt med bara två avbytare i semi och final, MEN jag är jättenöjd med insatsten hos alla killar.

Matchen slutar 8-11 och denna gång är det bara att gratulera Norrköping.

Er nöjde tränare
Ove