Så var det äntligen dags. Helgen med stort H. Helgen som varit en morot för söndagsträningarna den senaste månaden. Det var dags för Sporrong Cup i Nacka för Sannadals SK F03/04.

Redan vid samlingen vid vår hall i Västberga kunde man märka nervositeten. Men inte på tjejerna, det var snarare vi föräldrar som var spända inför helgen. Efter att Robban hade sett till att alla hade skjuts åkte vi i kortege till Nacka.

Huddinge Vita – Sannadals SK 0-4
Det började perfekt. Tjejerna spelade med stor glädje och tog ledningen ganska omgående. Huddinges Vita hade några farliga kontringar men vårt försvar höll ihop. Efter 12 spelade minuter var det slut och vi hade vunnit vår första tävlingsmatch. Glädjen var enorm.

Sannadals SK – Bollstanäs SK Grön 0-14
Vi kom snabbt ner på jorden då vi mötte de storväxta tjejerna i Bollstanäs. Förlusten var ett faktum men våra tjejer tog det mycket bra. Glädjen var fortfarande på topp.

Glada sannadalare!

Sannadals SK – AIK:s Pumor 3-11
Den tredje matchen började vi bra men sedan rann siffrorna iväg och Pumorna från Solna kunde kamma hem matchen med 8 måls marginal. Men med lite mat och mackor i magen var stämningen fortfarande på topp. Vi hittade en träningshall där vi kunde öva lite.

Sollentuna HK 4 – Sannadals SK 11-3
Trots att dagens sista match slutade likadant som den förra så var alla på toppenhumör och vid samlingen efter matchen så påpekade våra duktiga tränare att imorgon ska vi fortsätta att ha roligt. Det är ju det som handboll på den här nivån handlar om.

/Niclas Nässlander, nybliven handbollsfarsa