I helgen spelade damlaget en viktig hemmamatch mot Vadstena. Det blev seger med 28-27 och nu är laget med i kampen runt strecket igen. Även herrlaget spelade en bra match i Västertorpshallen mot BK Sparta och vann med 33 – 24.

Men åter till damernas match. Efter en lång period med mer eller mindre tunga förluster och mer eller mindre allvarliga skador i laget kom en efterlängtad vinst i lördags.

Vadstena kom till Västertorpshallen som tabelltrea med 12 raka segrar i bagaget och de siktade med största sannolikhet på en 13:e. Men vi ville annorlunda och tog direkt kommandot i matchen och drog ifrån i målprotokollet. Första kvarten kändes det som att allt gick vår väg och vi höll undan till 15-10 i halvtid.

Även andra halvlek börjar helt okej och vi följs åt. Efter nio minuter drar Lina, vår för dagen enda mittsexa, på sig sin tredje utvisning och får göra oss skadade spelare sällskap på läktaren. Vadstena knaprar sig närmare och mot slutet är det jämnt och riktigt spännande. Det känns som att matchen kan sluta lite hur som helst, men vi lyckas hela tiden svara med nya mål vilket gör att de inte kommer förbi oss. Matchen slutar 28-27 och vi på läktaren kan andas ut!

Segern var i allra högsta grad en laginsats, men extra cred går denna match till lagkapten Lina Berg som gjorde tio mål med högern och ett med vänstern (!), till Agnes som tar sina lägen framåt och står för ett förtjänstfullt försvarsarbete samt till Inkan som är 100%-ig och drar in sista målet med ett hoppskott från nio meter när det är passivitetsvarning!