Sorunda borta ute i Sunnerbyhallen vet man på förhand att det kommer bli en tuff match, det är inte bara en lång väg att åka utan de har även kvalité på sina spelare. Sorunda som är ett starkt hemmalag har på de senaste åren haft ett övertag mot Sannadals herrlag.

Jag tycker personligen att de som lag har utvecklats väldigt mycket då de har sitt kompakta försvarspel och strukturerade anfallspel. Sen vad som skiljt sig från tidigare matcher var att idag var det ovårdade spelet som bortblåst från deras sida. Tackar även för att de hade ett bra sekretariat och mycket publik, kul.

Matchen då, Sannadal startade med ett stötande försvarspel som inte visade vara så effektivt som tidigare mot Spånga. Sorunda spelarna hittade luckor överallt och sprang runt spelarna i Sannadal och gjorde som dom ville. Sannadal hängde dock med målmässigt fram till 10-9 efter 14 min! Men där gick det beryktade tåget, Sorundas coach ropar frenetiskt till sina spelare att trycka på och göra matchen, vilket som då sker. Sorunda glider ifrån till 16-10 och i Sannadal så försöker man hålla huvudet högt och inte släppa in allt för många enkla mål på slutet.

Halvtidsvila, spelarna lyssnar på Manke som förklarar vad det behövs jobbas med, försvarspelet hade inte alls gett den lycka man hoppats på men det viktigaste var att få viljan!! Att trycka dit avsluten och smälla på sina gubbe i försvaret, sen att man som lagkamrater visar känslor och inte daltar för mycket.

I andra halvlek rivstartar Sannadal, man pressar Sorunda till dåliga avslut och man når fram med många kontringar. Helt plötsligt står det 18-16 efter 14 min och det är match igen! Ivrigt jobbar man tillsammans i Sannadal men till slut så stabiliserar sig Sorunda och gör viktiga 20-16. Där gick pumpen ur Sannadal och man orkade inte jobba sig ikapp igen, man börjar köra egna race som blandades med dåliga avslut och inspel. Sorunda som spelar tryggt kan sakta men säkert göra matchen med enkla kontringsmål och de gör 7 mål sista 6 minutrarna. Matchen slutar och med hängande huvuden inser man att det finns fortfarande mycket att jobba med i Sannadal.

Efter en förlust som den här tycker jag att det är viktigt man som spelare rannsakar sig själv. Vad är det jag behöver jobba med och bli bättre på? Som Manke nämnde och jag tycker är helt rätt, missar man 3-4 träningar på rad så tappar man fokus och lagsammanhållningen blir kärv. Vilket syntes alldeles för tydligt idag.

Tack till Sorunda för en lektion, säsongen är dock lång och mycket kan hända.

Målskyttar Sannadal: Blomman 4, Levén 4, Peter 3, Gusten 3, Nore 2, Marcus 2, Dahlberg 1.