Då hade äntligen ännu en arbetsvecka passerat och det var dags för helg och seriespel igen. Sannadals herrar mötte denna lördagskväll Spånga HK hemma i västertorpshallen. Spånga som endast har 1 förlust på två säsonger tog klivet upp från div 5 detta år och har siktet inställt på att ta sig ännu högre upp, med individuellt skickliga spelare har dom ett riktigt bra lag som kommer att vara med i toppen.

För att då komma till matchen, Sannadals herrar samlades som vanligt 1 timme före match och man diskuterade lite om hur det skulle se ut. Man visste att Spånga besatt ett bra skytte blandat med fina inspel till linjen, detta skulle det dock sättas stopp för.

Inledningsvis startar båda lagen matchen trevande, Sannadal spelar för dagen ett 3-2-1 försvar som Spånga spelarna verkade känna sig otrygga med att bemöta.Det kämpas på över hela banan men tyvärr så missas det alldeles för många rena avslut, försvarsspelet är tufft från båda lagen och man följs åt fram till 4-4. och klockan passerar sin 16e minut. I den här delen av matchen är det tafatt spel från Sannadals sida, det kändes som att spelarna var rädda för att våga gå framåt och det där lilla extra för att göra mål fanns inte. Spånga spelar en bra handboll och glider sakta ifrån till 9-5 och med sina individuellt skickliga spelare så gör dom många fina avslut. Men då återigen tar
Sannadal sig i kragen och precis som i förra matchen visar man en fantastisk moral! Andra lag hade nog gett upp och börjat gnälla då det såg väldigt trögt ut. Alla kämpar i varje del av banan och man snackar med varandra om vad som behövs göras. Det coachas febrilt från Manke i Sannadal och för att hylla
individuella prestationer så får Levén ut väldigt mycket av sina hårda satsningar och visar vägen. Sakta jobbar man sig in i matchen och med fina kombinationer så jobbar man sig ikapp och halvleken slutar 10-10.

I halvlek hålls en tyst minut i omklädningsrummet, ett fullkomligt lugn råder och Manke berättar sin syn på situationen. Försvarsspelet funkar nästintill perfekt men framåt ska det tryckas på ännu mer! Andra halvlek skulle bli väldigt spännande..

Andra halvlek startar lysande, Sannadal drar ifrån till 12-10 och man gör precis det talat om. Man får utdelning med ett distinkt skott från 9-meter och en fin kontring av Chi Chi. Spånga spelarna är irriterade men de fokuserar sig sedan på rätt sak och jobbar sig ikapp och senare förbi och tar ledning med 14-12. Andra halvlek kommer nog inte att hamna till historien om skönspel, men några vackra prestationer bjuds det på och det var fortsatt härlig stämning! Spånga leder oftast med 1-2 bollar men Fredrik i Sannadals mål gör idag en fin insats mellan stolparna. När det återstår 3 minuter av matchen gör Spånga 21-19 och det känns som att de är säkra på seger. Bakåt ger man sig inte i Sannadal och släpper inte till någonting, framåt däremot kommer man igenom och reducerar till 21-20. Klockan står sedan på 29:20 och Sannadal har anfall, man spelar brett och trycker på allt vad man har. Levén kämpar sig igenom och har 3 Spånga spelare hängandes över sig och det renderar i 1 rött kort och straff som Levén iskallt knoppar in. 21-21 och det är bråttom bråttom i Spånga, deras coach väljer att ta timeout då klockan står på 29:45. Sannadal pratar om att man ska låsa vid tillfälle och försöka få klockan att gå. Spånga spelarna passar bollen i sidled och Sannadal spelarna hänger sig ivrigt fast i förtvivlad Spånga spelare och det slutar med ett frikast som skjuts utanför och matchen slutar oavgjort.

I mitt tycke var det en rolig match för alla parter. Från spelare och tränare till lagledare, funktionärer och publik!
Hedersomnämnande till de som deltar och hjälper till, ni är guld värda.

Målskyttar Sannadal: Levén 8, CHi chi 3, Mackan 3, Peter 2, Eriksson 1, Jesper 1, Gusten 1, Nore 1 och Blomman den äldre 1.