Då senaste matchen verkligen inte utvecklade sig som vi hade hoppats på så ville man i Sannadal helst glömma och gå vidare. Match hemma i Västertorpshallen mot Djurgårdshof och en revansch för oss själva skulle utkrävas, för i det här laget finns det moral och hjärta som verkligen inte vill förlora på det sättet som man gjorde då.

För att nämna några ord om Djurgårdshof då. För ett par år sedan så såg jag några av de DIK spelare som vi mötte idag i division 1 möta Silwing borta i Högdalshallen, resultatet minns jag vagt men tempot och engagemanget som fanns där var grymt kul att se. Flera av de spelare som fanns i DIK då är ju borta men vissa ansikten finns kvar såsom Stefan Kollin som langade in 11 pyttsar ikväll. Måste tyvärr dock nämna att tempot jag såg för ett par år sedan nu var som bortblåst i Djurgårdshof, men kvalitén hos vissa av dem i de avgörande lägena fanns kvar och det var faktiskt riktigt bra avslut.

Första halvlek startar och i Sannadal bränner man ett par enkla avslut, försvarsspelet är bra men framåt så tar det ett par minuter innan första bollen studsar in. I Sannadal så förivrar man sig väldigt mycket framåt, flertalet tekniska fel blandades med märkligt aviga avslut som DIK målvakten enkelt kan plocka. DIK som endast hade 2-3 avbytare ville verkligen inte satsa på en fartfylld match och försökte hålla nere tempot så gott dom kunde, de lyckades väl och i Sannadal när man väl fick bollen infann sig en stress av det låga tempot och man ville för mycket. Den tidigare nämnda Stefan Kollin i DIK ligger säkerligen bakom en 90 % av deras offensiva del och han gör mål från både 11 meter med sitt stegskott och genombrott längre ner på kanten. Försvarsspelet i Sannadal tycker jag inte avspeglar verkligheten då man i första halvlek släppt in 15 mål bakåt trots att man gjort det rätt bra, tyvärr så tror jag att det infinner sig en oro i vilket lag som helst när man slarvar så pass mycket framåt som vi då gjorde i första halvlek. Men 11 mål för Sannadal har man att
tacka debutanten Enric för då han med sina magiska rörelsmönster och fina handled håller oss kvar i matchen.

Paus och 11-15 var inte vad man hade räknat med i Sannadal, tempot var som bortblåst och man hade sakta fallit in i DIKs gåhandboll. Coach Manke tar tag i det och för första gången på säsongen är han upprörd över hur vi betett oss på planen, vi behövde jobba med vårat fokus och nu var det dags att köra ända
in i kaklet..

Rivstart i andra av Sannadal som spelar ett stabilt försvarspel, Dan norpar åt sig bollen enkelt och kontrar snabbt in ett mål och man drömmer om att det ska fortsätta på den vägen. Men så enkelt skulle det inte bli.. Precis som i tidigare matcher skulle det här bli en kamp om vem som ville mest och orkade mest. Sannadal spelar en fin handboll och rullningspelet är bra men tyvärr så fortsätter man missa alldeles för mycket! DIK som lever på sin 4 måls ledning från första får in några otroligt enkla pyttsar och det grämer än idag då jag fick se på film hur de smet in. Något som tände hoppet rejält för hemmalaget var när Chi Chi får bollen på kontring i en 2mot2 situation, han tar några rejäla kliv och hänger i luften som jag aldrig sett honom förut och
stänker in 19-20 otagbart för målvakten i DIK. Äntligen så är vi med i matchen igen, Fredrik som storspelar i andra i målet mannar på och läser flera avslut, sen är det fortsatt tight spel men känslan när Enric gör 22-21 med några minuter kvar är så skönt befriande.

I några men många av de hårda situationer får DIK till en början en 2minutare för snack men jag tycker det borde varit en till då man hotar andra spelare.. Det är jämnt och Sannadal leder med 23-22 och man spelar ett strålande försvarsspel, ändå så lyckas DIK från 12 meter dunka in 23-23 stolpe in med mindre än 2
minuter kvar. Anfallet som Sannadal sen spelar är nervigt men ändå så känns det bra, Enric gör en fantastisk insats då han fintar bort sin försvarare och trots med 1 man hängandes i klädhasorna bombar han in 24-23 med lite mer än 1 minut kvar. I efterföljande försvar så infinner sig ett lugn i Sannadal och man motar enkelt bort DIK spelarna som gör ett slarvigt avslut. Sista anfallet och mer eller mindre matchboll för Sannadal, man rullar på fint på 9meter och en bra spärr på linjen resulterar i att Jesper får ett kanonläge i mitten där han trycker in bollen i krysset och matchen är vunnen!

Handboll är en tuff sport, men när spelare tappar tålamodet och det börjas vrålas svordomar och de nästan vill börja slåss har det verkligen gått till överstyr. Temperament och stridslystenhet i all ära men att slå andra spelare i huvudet med bollen är något som absolut inte hör hemma på en handbollsplan!Detta ledde till ett rött kort för DIK spelarna men jag måste säga att man i Sannadal har en fin attityd och inte visar sådana känslor tillbaka!

Tack för en bra kämparinsats, det behövde vi inför kommande matcher. Otroligt kul med en engagerat publik som på ett positivt och roligt sätt händge med i matchen. Det jag heller aldrig vill glömma att nämna är att tacka de funktionärer och andra lagansvariga som hjälper till kring Sannadals förening, Underbart
att ni hjälper till. Passar även på att tacka och ge en eloge till domarna som är väldigt proffsiga i sin roll och inte överdramatiserar situtioner.

Målskyttar Sannadal: Enric 10, Jesper 4, Blomman 3, Levén 2, Chi Chi 2, Peter 1, Nore 1, Gusten 1 och Söder 1.

Något nytt för idag är även motståndarnas målskyttar.

Målskyttar Djurgårdshof: Stefan Kollin 11, Pierre Kollin 3, Magnus Hamerslag? 3, Niclas Simonsson 3, Jim Hammarberg 2, Michell Gustavsson 1.