Vilket fantastiskt gäng! Våra damjuniorer gjorde i helgen det dom inte klarat tidigare. De tog sig vidare till USM steg 4 efter två starka insatser i söndags.

I helgen invigde vi nybyggda Kämpetorpshallen. Ett fint bygge och en bra hall. Förutom flera ungdomsmatcher så spelades det högklassig handboll i form av USM F18 steg 3 som vi arrangerade.

Sannadals damjuniorer mötte i första matchen ett Skövde HF som var bättre. Dock kom tyvärr Sannadal inte upp i sin nivå heller vilket gjorde att det i halvtid stod 4-12 på resultattavlan. Men ett gott snack i halvtid verkar ha gjort tjejerna bra för det var ett helt annat anfallsspel i andra halvlek, men Skövde vann välförtjänt matchen med 12-26.

I morgonmatchen på söndagen stod KFUM Lundagård (från Lund) för motståndet. En match som Sannadal inledde både taktiskt och tekniskt bäst. En rejäl ledning, men Lundagård kom ikapp. Efter halvtid satte Sannadal in en extra växel och avgjorde, mycket tack vare ett starkt försvarsspel, målvaktsräddningar och snabba omställningar. Seger med 24-17 och nu skulle det avgöras mot Gustavsberg IF HK.

Lagkapten Olivia You går för avslut

Tyvärr var det Gustavsberg som inledde bäst. Sannadal gick bort sig i försvaret och missade lägena framåt. Men en timeout och sen kom Sannadal ikapp sakta, men säkert. Ett tvåmålsunderläge i halvtid dämpade inte stämningen. Det blev spännande ett par minuter i andra halvlek. Sen gjorde Sannadal 9-0 på 13 minuter och matchen var avgjord.

En fantastisk insats av våra damjuniorer som tagit sig vidare till steg 4. Grattis tjejer!