Damlaget spelade riktigt bra hemma i kvalspelet i ATG Svenska Cupen mot Spånga HK, men förhandsfavoriten stod emot och vann efter slutresultatet 26-29.

Sannadals damlag bjöd denna torsdagskväll på härligt motstånd och rolig handboll i kvalspelet till ATG Svenska Cupen när Spånga HK kom till Västertorpshallen. Spånga HK som i skrivande stund leder Div 2 Mitt obesegrade var såklart förhandsfavoriten mot Sannadals SK som spelar i Div 3.

Men Sannadals damer visade direkt från start att de skulle bjuda på hårt motstånd och kanske trodde Spånga-spelarna att denna match skulle gå enklare på förhand. Båda lagen spelade offensiva försvar och fart och samarbete krävdes för att göra mål. I halvtid stod det 12-15 till Spånga efter att Sannadal lett matchen i ca 20 minuter innan Spånga kontrade sig förbi.

I andra halvlek fortsatte den härliga intensiteten. Sannadal spelade med riktigt härlig energi i försvarsspelet och visade stark vilja i anfall. Spånga hade övertaget, men Sannadal vägrade ge upp och sakta, men säkert minskade Spångas ledning som mest var uppe i 13-18.

I 53:e minuten slängde lagkapten Sara Demiray in 22-23 från linjen och vi skulle få en kamp hela vägen till slutet. Straxt därefter åker Sannadal på en utvisning som tyvärr ger Spånga ett viktigt övertag sista minuterna. Slutresultatet blev 26-29 och vi gratulerar Spånga HK till avancemanget i ATG Svenska Cupen.

– Jag är otroligt stolt över lagets insats och vilja ikväll. Vi utmanar ett duktigt lag från en högre division så långt vi kan idag och de får kämpa in i det sista för vinsten. Stämningen i laget under hela matchen var magisk och det är riktigt roligt att spela handboll tillsammans med det här gänget, säger damlagets tränare Rickard Westerlind.

Matchens lirare i Spånga HK blev Ania Rigole och i Sannadals SK blev det målvakten My Järnefelt. Bäste målskytt i Sannadal var denna match Linnea Ek med sina 6 mål.

Därmed blir det inget mer Svenska Cupen för varken damerna eller herrarna denna säsong (herrarna förlorade tidigare mot HK Tyrold). Nu är det fullt fokus på seriespelet och avsluta sista omgångarna på bästa och roligaste sätt.