Igår valdes Mats Boman till ny ordförande för Sannadals SK i ett fyllnadsval fram till årsmötet 2024. Låt oss passa på att lära känna Mats lite extra.

Du började spela handboll i Sannadals SK när du var liten, berätta gärna mer om det?
– Jag var åtta år då Hulten (Robert Hultqvist) besökte klassen och kastade ut en handboll till oss. Tror att de flesta killarna i klassen spelade handboll i P73 under åren som följde. Spelade vidare upp till herrlaget före jag flyttade för studier. Fick avsluta spelarkarriären i Sannadal igen som spelare i Sannadals trimlag (+35 år) i ungefär 10 säsonger.

Du har under dina år hunnit träna flera lag. Vilka har du tränat?
– Jag började som tränare för P77 mellan 1987-1990, då gick jag själv på högstadiet. Spelade själv och var domare. Kom tillbaka till Sannadal, efter år i Uppsala och Umeå, och tränade P88 mellan 2003-2005. Tog tillsammans med “G-son” hand om herrlaget mellan 2005-2007.

Men du har inte bara tränat lag i Sannadals SK eller hur?
– Nej, även i Umeå IK där jag var tränare för herrlaget 1999-2002. Flyttade tillbaka till Stockholm och hamnade i Huddinge HK som tränare för F02 där dottern spelade 2010 – 2016. Startade även upp P07 där sönerna spelade 2014 – 2019.

Vad gör du när du inte håller på med handboll då?
– Jag jobbar med järnväg och trafikstyrningssystem för spårburen trafik som affärsutvecklingschef.

Grattis till förtroendet som ny ordförande i Sannadals SK!