Herrarna gjorde vad som krävdes i den sista seriematchen och vann med 33-32 på hemmaplan över Vassunda IF. Därmed säkrade laget fortsatt spel i division 2 nästa säsong och hamnar på en femteplats i tabellen.

Förutsättningarna inför sista matchen var väldigt spännande. Sannadal hade visserligen en liten fördel i och med målskillnaden, men i denna sista match skulle det avgöras vem som hamnar under nedflyttningsstrecket och vem som fick stannar kvar i division 2.

Det fanns ingen brist på motivation från spelarna på planen. Alla visste om förutsättningarna och det var full fart från början. Sannadals offensiva 3-2-1 fick dock Vassunda lite ur balans och de hade svårt att komma till avslut. Sannadal ångade på framåt och hade ledningen efter 10 minuter med 6-3 när Vassunda tog timeout.

Det gjorde ingen större skillnad och Sannadal var bra med i försvar. Simon Szönyi plockade flera bollar som center i försvaret och stänkte in några snabba viktiga mål i mitten av första halvlek. Sannadals målvakt Oscar Gustafsson gjorde många fina räddningar, men råkade sen ut för en onödig kollision med en Vassunda-spelare och fick bytas ut. In kom Jakob Radinger som avslutade halvleken starkt med att rädda en straff. 17-12 i halvtid och en bra känsla.

Joakim Bärleving-Öhman kontrollerat från linjen. Foto: Paul Hansen

I andra halvlek kom Vassunda ut snäppet vassare och minskade Sannadals ledning ett mål i taget. I den 52:a matchminuten kvitterade Vassunda till 27-27 och vi förstod att det skulle bli en nagelbitare hela vägen till slutsignalen. Lagen följdes åt och Sannadal hade nu svårare att få tag i Vassunda bakåt. Framåt kom herrarna till flera lägen, men ofta stod Vassundas målvakt Ezra Cloud i vägen och gjorde flera viktiga räddningar för gästernas del.

Jesper “Boden” Fält från kanten. Foto: Paul Hansen

När Sannadals Måns Viberg sätter 30-29 från kanten drar Vassundas Rasmus Elovsson på sig en onödig utvisning. Vassunda lyckas kriga sig fram till en straff och kvitterar. Direkt efter är Måns Viberg hur säker som helst från kanten igen och sätter 31-30. Vassunda missar målet och Jesper Persson ordnar en straff till Sannadal med sin uppoffrande satsning i följande anfallet. Lagkapten “Skåne” tar hand om den själv och sätter 32-30 med en minut kvar. Vassunda tar timeout och lyckas komma förbi Sannadals utgrupperade försvar. 32-31 när Sannadal spelar kyligt sista anfallet. Som grädde på moset får lagkapten Jesper “Boden” Fält sätta spiken i kistan och matchen slutar 33-32 till Sannadals SK.

Matchens lirare och målbäst i Sannadals SK blev Måns Viberg med sina 10 mål. Herrar A slutar därmed på en femteplats i tabellen och fortsätter spela i div 2 nästa säsong. Nu väntar tre spännande matcher för Herrar B som kämpar för att ligga kvar i div 3.

Måns Viberg från kanten vid ett av sina 10 mål. Foto: Paul Hansen