Vi önskar alla en riktigt god jul med en julhälsning från vår ordförande Mats.

Snart är det 2024 och 80 år sedan Sannadal SK bildades runt Sannadalsparken i Gröndal. En förening som betytt mycket för mig genom åren och där många medlemmar är kvar länge. Vi har tre generationer handbollsspelare ur samma familj aktiva idag.

Nu när vi närmar oss nästa år och halva säsongen har vi ett herrlag som går väldigt bra med chansen att gå upp till division 1. Vi ser fram emot vårens matcher, och serien kan vara avgjord den 2 mars när vi har födelsedag. Den dagen spelar damlaget hemma i Västertorpshallen och vi hoppas det blir fest både på och utanför planen med tårta.

Under året som jag har varit ordförande känner jag ett stort engagemang i Sannadal. Jättestort engagemang från flera, som inte bara är eldsjälar utan faktiskt brinner för föreningen extra mycket och lägger ner mycket tid. Tid som är helt ideellt och som görs helhjärtat. Med en förening i tillväxt krävs det mycket av många och vi behöver alltid fler som bidrar, både i stort och smått. Allt vi gör kostar inte pengar, det är det vi inte gör som kostar.

I år satsar vi extra inom tre fokusområden. Det sportsliga där vi har bildat en sportsgrupp för att skapa aktiviteter som främjar den sportsliga utvecklingen och som redan genomfört flera aktiviteter under hösten. Fria öppna aktiviteter över åldrarna för gemensam träning, utbyten mellan lagen och lärande handbollens tekniker. Allt detta är viktigt för den fortsatta handbollsutvecklingen, även för er ledare att hitta nya övningar, och att lära känna varandra mellan lagen. Det är en viktig förutsättning för åren som kommer, då vi behöver samarbeta mellan lagen för att det ska fungera.

Vi har också startat upp en grupp med fokus på utsatta områden, där vi startat en handbollsverksamhet i Östberga. Här får vi bidrag från Svenska Handbollförbundet, via Idrottsklivet som är en satsning hos regeringen för att jobba med utsatta områden. Vi får finansiellt stöd i tre år för att utveckla verksamheten, som vi även kan bredda till andra områden.

Den tredje gruppen vi startat jobbar för att skapa nya intäktskällor till Sannadal. Föreningen växer och vi har ständigt behov av att hitta nya sätt att stötta föreningen. Vi drivs ideellt, men det är en verksamhet som kostar pengar. Pengar som vi i mångt får via medlemmarna, men där vi alltid försöker hålla ner avgifter och minska barriärerna för att fler ska få möjlighet att spela handboll.

I år är det första gången som vi anställer en föreningskonsulent, fantastiska Hanna, på heltid. Både för att utveckla föreningen vidare och för att få en stabil hantering av den dagliga verksamheten.

Jag vill tacka alla för i år och ser fram emot nästa år med 80-årsfiranden. Planering är på gång och låt oss göra något skoj för både barn, ungdomar och vuxna över året.

Det är då vi hjälps åt, erbjuder sig att vara med och att få bidra på ett enkelt sätt vilket skapar förutsättning, ny gemenskap och nya vänner. Tack!

Önskar er alla en God Jul och skön julledighet!

Mats Boman
Ordförande Sannadals SK