Sannadals SK Damer A lyckades få med sig en poäng från Högdalshallen i söndags eter kvittering i slutsekunden.

Returmötet med HK Silwing-Troja som ligger på samma poäng som Sannadals damer i serien blev en mycket mer spännande match än förra gången lagen möttes (allt för publikens nöje, såklart).

Matchens första mål gjordes från vänsterkanten genom Wilma Östberg efter effektivt rullespel och lagen följs sedan åt till den 12:e matchminuten där ställningen är 5-5. Då lyckas Sannadal dra på sig 3 utvisningar och en straff på 53 sekunder (!!). Sannadal lyckas dock på något otroligt sätt hålla nollan i 3 mot 6 spelet och Lovisa “Lollo” Lindblad gör ett av säsongens snyggaste mål med endast 3 spelare på plan. Innan utvisningarna var avklarade lyckas hon göra ett till mål och Sannadal går segrande ut ur situationen med 7-6 på tavlan. Sannadal skaffar sig sen en tvåmålsledning som håller halvleken ut.

Andra halvlek inleds fortsatt stabilt och efter 38 spelade minuter utökar Vilda Dahllöf ledningen till 16-13. Därefter kom den sedvanliga svackan (idrottspsykolog sökes) med lite straffmissar, lite förvirring gällande spelet uppkallat efter Linneas katt och lite halvdana avslut som gav hemmalaget för enkla kontringsmöjligheter. Under de nästkommande 10 minuterna gör Sannadal endast två mål samtidigt som Silwing-Troja gör 8 och hemmalaget tar ledningen 21-18 innan Sannadal till slut tar timeout.

Efter det hittar laget ny energi, nytt fokus och stänger igen i försvaret. My Järnefelt gör viktiga räddningar och Linnea Ek och Sara Demiray visar återigen på sitt fina samarbete framåt. I matchens absolut sista sekund blir Lovisa Nordgren matchhjälte och kvitterar 23-23 med en otrolig knorr som definitivt fick coach Rickard att fälla en tår.

Nya tag på lördag med hemmamatch mot Rimbo HK (obligatorisk närvaro som vanligt) och en EPISK halvtidsunderhållning under herrarnas match 14.00. MISSA INTE!

Länk till matchprotokoll