Damer A fick tyvärr inte med sig några poäng från hemmamatchen i lördags mot Sollentuna HK då gästerna vann med 20-26.

Senast lagen möttes i oktober blev det en målsnål tillställning där Sannadal vann med 13-16. Denna match skulle det bli fler mål.

Damerna startade matchen bra och spelade fint anfallsspel. Försvaret fick också träff och det gjorde att Sannadal gick lyckades skapa sig en bra ledning inledningsvis med 9-4. Sollentuna tog timeout, men det ändrade inte matchbilden och Sannadal gick upp till 12-6 istället. Sen släpptes Sollentuna tillbaka in i matchen och kom nästan ikapp innan halvtidsvilan avbröt vid 13-11.

Andra halvlek förändrades matchbilden totalt. Sannadals anfallsspel kom av sig. Sollentunas målvakt räddade flera skott och bakåt fick Sannadal inte tag på gästerna längre. Sollentuna tog över ledningen och vid 13-15 tog Sannadal timeout för att prata ihop sig. Även om försvaret fortfarande inte såg ut som det brukar så kom anfallsspelet igång igen och Sannadal lyckades kvittera 19-19 genom Linnea Eks 6:e mål för dagen i den 50:e matchminuten. Men efter det blev det nattsvart när Sollentuna istället gjorde sju raka mål och Sannadal fick se sig besegrade.

Matchens lirare i Sannadals SK utsågs till Lovisa Lindblad och i Sollentuna HK utsågs Erika Jensen.

Damerna får bryta ihop och komma igen. Nya tag redan på söndag då serielunken går vidare mot Silwing/Troja borta.

Länk till matchprotokollet