Det blev tyvärr förlust i toppstriden mot Djurgårdens IF HF för Damer A i söndags. Matchen slutade 27-23.

Djurgården har levererat stabila resultat i div 3 denna säsong och såg på förhand ut som en tuff motståndare. Men Damer A besegrade Solna för två veckor sedan som ligger före i tabellen så Sannadals damer har visat vilken nivå de kan hålla och att ingen motståndare i serien kan räkna bort dom.

Damerna inledde fint och Linnea Ek stänkte in tre första målen med välplacerade skott utifrån och bra förarbete av hela laget. Men Djurgården fick upp farten och med några effektiva omställningar hade de snabbt vänt underläget till ledning. Sannadal fick måltorka 10 minuter, men efter en viktig straffräddning av Tove Jansson i Sannadals mål kom det igång igen. Djurgården lyckades behålla sin ledning i halvtid, men matchbilden var jämn. På resultattavlan stod det 16-13.

Efter lite slarv inledningsvis av Sannadal i andra halvlek gjorde Djurgården tre raka mål. Sen studsade Sannadal tillbaka och damerna gjorde tre raka. Men de sista tre målen hade Sannadal svårt att ta ikapp. Djurgården lyckades hålla det avståndet matchen ut som slutade 27-23. En jämn match med små marginaler, men där Djurgården var det bättre laget denna gång.

Nu laddar damerna om inför hemmamatch på lördag då vi välkomnar Sollentuna HK till Västertorpshallen.

Länk till matchprotokollet

Foto: Christopher Lindström & Kyriaki Sarampasina