Damer A tog revansch i returmötet mot Solna HF som gått starkt i serien. Men Sannadals SK var det starkare laget i lördags och det blev bortaseger med 19-27.

Sannadal satte ribban redan i första försvaret med ett aggressivt och tufft försvar som höll sig till matchplanen och stod på sig hela matchen ut. Detta i kombination med att Tove Jansson storspelade i målet gjorde det svårt för Solna att göra mål, vilket syntes i protokollet. Sannadal inledde med två raka mål, men sen följde en svacka där Solna kunde komma ikapp och gå förbi till en ledning 2-4. Sannadal fick dock snabbt igång anfallet igen med effektivt rullespel och en legendarisk knorr från Lovisa Nordgren (segt för Solnas målvakt att bli knorrad på två gånger av samma spelare) och gick upp i ledning 14-11 i halvlek.

Andra halvlek inleddes av hackigare och onödigt komplicerat anfallsspel som bjöd Solna på för mycket enkla kontringslägen och efter 42 spelade minuter var ställningen lika, 16-16. Det blev lite av ett wake-up call och Sannadal skärpte till sig framåt. Tove gjorde säsongens hittills bästa match och försvaret spelade aggressivt, vilket ledde till att Solna endast lyckades göra 3 mål de sista 18 minuterna.

Lovisa Lindblad styrde upp anfallet framåt och Linnea Ek visade på fina samarbeten med Sara Demiray och Caroline Fredholm, som gjorde sitt nionde mål i matchen när det var två minuter kvar. Matchen avslutades med ett (så sjukt otroligt jättesnyggt) mål utsida två i slutsekunderna från Vilda Dahllöf och Sannadals damer tog en till slut komfortabel seger med slutresultatet 19-27.

Revansch är bland det bästa som finns! Känslan kan sammanfattas av lagkapten Tessans fina quote: ”Asså så mmmhmmsjdjdjs REN LYCKA!!!”.

Nästa match spelas hemma i Västertorpshallen nu på lördag den 20:e januari mot Vassunda IF. Obligatorisk närvaro! Vamos!

Länk till matchprotokoll