Damer A vann i lördags på hemmaplan mot Vassunda IF. Slutresultatet skrevs till 27-18 och två nya poäng på kontot.

Vassunda kämpar för att undvika nedflyttning och Sannadal kämpar för att hänga på i toppstriden. Men när lagen möttes i säsongens förs match var det en målsnål och trögstartad tillställning som Sannadal vann till slut.

Denna gång började det annorlunda. Sannadals damer spelade tryggt tillsammans och gick snabbt ifrån till 6-2. Sen kom Vassunda tillbaka när Sannadals anfallsspel gick lite i stå och Vassunda hann kvittera 9-9 innan Sannadal skärpte sig och gjorde tre raka. 12-9 i halvtid.

I andra halvlek så stämde allt igen. My Järnefelt räddade många bollar i målet och Sannadal spelade med fart och samarbeten. Ledningen utökades till 21-12 innan Vassunda tog timeout i den 40:e matchminuten. Efter det spelade Sannadal sämre i anfall och hade svårt med det kollektiva spelet. men My räddade det mesta bakåt tillsammans med det starka försvaret så ledningen stod sig och matchen slutade med en stabil seger på 27-19.

Prestationer som utmärkte sig var Linnea Ek med sitt spelsinne och skott och Caroline Fredholm blev målbäst igen. Matchens lirare i Sannadals SK gick dock till My Järnefelt som räddade otroligt många skott. I Vassunda IF utsågs Lovisa Ebbestedt till matchens lirare.

Nästa helg spelar damerna en viktig bortamatch i toppstriden mot Djurgårdens IF HF.

Länk till matchprotokoll