Herrar A vann klart i helgen på bortaplan mot Kungsängens SK med 23-34, en segermarginal på 11 mål.

Sannadals herrar fortsätter tuffa på i div 2 och behålla ledningen i tabellen. Kungsängens SK är inte med i toppstriden i tabellen, men förvånade nog flera när de besegrade Huddinge i december. Ett lag som Sannadal förlorat mot båda gångerna.

Dock visade Sannadal att de inte skulle bli någon skrällseger denna helg. Måns Viberg, tillbaka efter sjukdom, inledde målskyttet och sen fortsatte det smattra på i hela halvleken. Bakåt spelade Sannadal smart taktiskt och punktade bort tongivande spelare vilket störde Kungsängens anfallsspel ordentligt. Detta resulterade i en betryggande ledning i halvtid, 11-18.

Andra halvlek inleddes med tre snabba mål och matchen kändes avgjord. Kungsängen hade en alltför stor uppförsbacke framför sig och inga nya idéer kom från bänken heller. Detta gjorde andra halvlek rätt avslagen och mest en transportsträcka in mot slutsignalen. Det mest spännande var när Fabian “Sjörövarfabbe” Birath i den 53:e matchminuten drog på sig ett rött kort. Fabian som är en snäll pojke annars kan behålla sin heder då videogranskningen inte håller med domarnas beslut. Men en utvisning förtjänade han.

Matchen slutar alltså 23-34. Därmed behåller Sannadal förstaplatsen i tabellen. På söndag är det dags för en ordentlig toppstrid då Lidingö SK tar emot Sannadals SK i Gångsätrahallen.

Matchens bäste målskytt blev Sannadals egen Johan Waltin med sina 8 mål och matchens lirare utsågs till Måns Viberg.

Länk till matchprotokoll