Herrar A slog till med en riktig målfest på bortaplan mot Gimonäs Umeå IF och vann med hela 28-40.

Säsongens längsta bortamatch spelades i helgen när Herrar A reste till Umeå för att möta Gimonäs Umeå IF. En resa som laget inte visade några tecken på att påverkas av. “Ola” i målet räddade friläge och kastade sen en snygg pass till Simon Nyberg som assisterade Lukas Andersson på linjen och målskyttet var igång. Sen drog Sannadal ifrån till 2-5 innan hemmalaget tog timeout.

Men Sannadal fortsatte trumma på och snart stod det 4-11 på resultattavlan och Sannadal förde matchen. Kanske hade flygresan påverkat laget lite då den annars så säkre Lukas Andersson missade ett 7-meterskast, men Lukas var fåordig när vi frågade honom om straffen. Gimonäs kämpade på och hängde kvar i matchen hela halvleken. I den 28:e matchminuten noterades Sannadals senaste tillskott Jonas Fiskaare i målprotokollet när han bombade in bollen utifrån. Halvtidsresultat 16-21.

I början av andra gick tåget och Sannadal lyckades utöka snabbt till 17-25 och efter 47 spelade minuter var ställningen hela 23-32. Gimonäs tog timeout för att försöka omgruppera, men det hjälpte inte denna gång. Sannadal visade varför de ligger i toppen av tabellen och hemmalaget i botten. Seger 28-40 och en lång hemresa kändes lite lättare för Sannadals herrar med en seger med sig hem i bagaget.

Matchens lirare i Sannadals SK utsågs till Lukas Andersson med sina 10 mål och i hemmalaget Gimonäs Umeå IF blev det Lukas Rådeström.

Nu tar herrlaget lite välförtjänt julledighet, men redan den 7 januari är det dags igen på bortaplan mot Huddinge HK.

Länk till matchprotokollet