Tyvärr blev det förlust med 19-31 mot Årstaiternas HK hemma i Västertorpshallen denna tisdagskväll i december.

Sista omgången innan serien vänder för damernas del. Sista laget att möta i serien var Årstaiternas HK som vi mött flera säsonger tidigare. Båda lagen låg inför matchen på samma poäng så på pappret väntade en jämn match.

Årstaiterna spelade denna match med ett bra försvarsspel som fick bra utdelning. Det märktes direkt att Sannadal hade svårt att ta sig förbi med bollen. Det resulterade i mer individuellt anfallsspel och många fler tekniska fel än tidigare matcher. Det byggde frustration på planen och vi såg inte den harmoni som Sannadals damer spelade med senaste matchen.

Sannadal hängde ändå med i målprotokollet i 22 minuter till 11-14, sen rann det iväg innan halvtidsvilan. Fem raka mål av Årstaiterna resulterade i ställningen 11-19 i halvtid. Sannadals försvar kämpade ändå på hela matchen och gav aldrig upp, även om det såg mer och mer uppgivet ut i anfall. Men även försvarsspelet var inte riktigt i synk denna match tillsammans med domarnas nivå vilket syntes tydligt när Sannadals lagkapten Therese Strand fick sin tredje utvisning och rött kort i den 39:e matchminuten.

Totalt fick Sannadal hela 9 utvisningar denna match och det är såklart alldeles för många minuter i undertalsspel. Trots det lyckas Årstaiterna inte göra mer än 31 mål totalt och det tack vare det kämpande försvaret och Tove Jansson som stod för flera räddningar i målet. Men denna gång lyckades Sannadal inte förändra matchbilden i andra halvlek och Årstaiterna kunde hålla ledningen hela vägen och vinna med 19-31.

Matchens lirare i Sannadals SK utsågs till Tove Jansson i mål och i Årstaiternas HK till Linn Åberg.

Stort tack till F2011 som var lilla laget och stödet från läktaren denna tisdagskväll. Det hördes hela matchen och skapade en bra stämning i hallen. Damerna tar nya tag på söndag då det är returmatch på bortaplan i Vintervikshallen.

Länk till matchprotokollet