I lördags tog Herrar A två nya poäng på hemmaplan efter seger 36-33 mot gästande Lidingö SK i herrarnas div 2.

Sannadals SK Herrar A visar fortsatt fin form och det syntes direkt mot Lidingö på hemmaplan i Västertorpshallen i lördags. Sannadal såg ut att kunna göra vad de ville i anfall och Lukas Andersson hade lekstuga på 6-meterslinjen. Sannadal drog ifrån och hade efter 20 spelade minuter 14-5. Men Lidingö tappade inte hoppet och i slutet av halvleken slog Sannadal av lite väl mycket och Lidingö började springa. Därmed stod det 17-12 i halvlek.

I andra halvlek fortsatte framförallt Lidingö springa. Snabba avkast och omställningar gav resultat. Sannadal spelade helt ok fortfarande, men började se lite uppgivet ut på planen bitvis, trots ledning och att de fortsatte producera mål framåt. Sannadal behöll ledningen som ibland krympte och ibland ökade. Med 5 minuter kvar får ändå Lidingö in tre raka mål och ställningen var 33-31. Det såg ut som vi skulle kunna få en nagelbitare till avslutning igen, men herrarna tog sig i kragen innan det. Ett distinkt genombrott av Simon Nyberg och lugnare kollektivt anfallsspel sista minutrarna gav utdelning och två nya poäng inkasserades. Seger 36-33 och extra värt att notera denna match var att assisterande tränare Teodor Tamm klev in på planen i A-laget igen efter 1 års uppehåll pga skada och levererade från vänsterkanten.

Två målskyttar stack ut i Lukas Andersson med 10 mål och Simon Nyberg med 9 mål i Sannadals SK. Matchens lirare i Lidingö SK blev Matteus Karlqvist och i Sannadals SK utsåg juryn iskalle liraren Ivan Wrede.

Foto: Matthew Tipple

Länk till matchprotokollet